söndag, oktober 09, 2016

SKYLTSÖNDAG med en månad kvar

De stod inte tätt i trädgårdarna i Louisville, de där skyltarna som visar vilken sida folk väljer att stödja i det kommande amerikanska presidentvalet, men de fanns.
Bara en månad kvar nu! Den 9 november vet vi hur det gick!

I villaområdet där jag tillbringade dygnsvilan var det mest de övertygade demokraterna som visade sin åsikt öppet, även om Kentucky anses vara en övervägande republikansk delstat. Utanför snabbköpet där man köpte mat såg jag åtminstone en bil med en bumpersticker som propagerade för Trump, men den hann jag aldrig fotografera ...

Ändå finner jag det lite fascinerande, det där med att tydligt skylta med sin politiska hemvist utanför hemmet. Nog för att det finns engagerade partiarbetare även i Sverige, men det känns ändå rätt avlägset att någon ska spika upp budskapet "Jag röstar på Löfven" på gräsmattan, inte sant?

Presidentvalskampanjen har varit det hetaste samtalsämnet i USA i månader. Jag har skrivit om det på sajten News55, bland annat om hur folk kommenterar kandidaterna och hur valet faktiskt delar familjer. Som hemma hos Erich, där hans ålderstigna pappa är inhyst i ett eget, nyinrett, rum. Vid middagsbordet råder strängt förbud att nämna orden "Trump" och "Hillary", för då blir gamlingen som galen. Han håller på Trump till 101 procent, sonen på Clinton i lika hög grad ...

De mest inbitna av Trumps anhängare verkar inte låta något påverka dem till ett avståndstagande. Återstår att se om det senast avslöjade klavertrampet, om att "är man berömd får man ta tjejerna på fittan" (ungefär) gör någon skillnad. Jo, han har tydligen bett om ursäkt. Fattas bara att Donald Trump kommer ut och berättar att han är feminist. I natt är det debatt igen.

Copyright Klimakteriehäxan

SKYLTSÖNDAG, en gång lanserad i bloggosfären av numera inaktiva Pumita, har numera tagits om hand av BP och där kan du hitta fler söndagsskyltare!

5 kommentarer:

 1. I Sverige håller man ju tvärt om inne med vad man röstar på, känns det som. Ja, om man inte är aktiv i partiet.

  SvaraRadera
 2. du tog väl med dej en hem...!

  SvaraRadera
 3. (sex, lön, religion och politik är "förbjudet" att prata om, exempelvis om man jobbar på typ ålderdomshem)

  SvaraRadera
 4. nej, Hannele, ingen skylt ... men en t-shirt ...

  SvaraRadera
 5. Ja, valskyltningen i Sverige kan man knappast jämföra med den i USA. Här sätts ju affischblaffor upp på offentliga platser och inte i privata trädgårdar. Å här är det ju ofta hemligt vem man röstar på, vilket är direkta motsatsen i USA.

  Årets kandidater får mig att tänka på ett val mellan pest och kolera och hela kampanjen liknar en ful lek i sandlådan, speciellt från Trumps sida. Otroligt lågt med tanke på att någon av de två ska vara USAs president de närmaste fyra åren.

  Tusen tack för Hillary-skylten och länken:-)

  SvaraRadera