onsdag, februari 01, 2017

Stekheta Selma i pocketformat
"Hett i hyllan" är en vinjett under vilken bokbloggare brukar bekänna vilka olästa långliggare man har, dåliga samveten som samlas på hög trots de bästa ambitioner om att hinna med ...

I dag tänkte jag vända lite på steken och i stället peka på något som verkligen är hett i hyllan, i bemärkelsen volymer som bokvänner borde slita åt sig. Berättelser som kan ge så många så mycket läsupplevelse!

Det är nämligen så att sju böcker av Selma Lagerlöf nu kommit ut i pocketformat, med nya jättesnygga omslag. För mindre än tre Astrid Lindgren (ja hon har ju ersatt Selma på tjugorna) får du exempelvis Selmas memoarer, den så kallade Mårbacka-sviten i tre delar: Dagbok, Ett barns memoarer och Mårbacka. Ofta förbisedda verk i hennes produktion men så bra!

Och visst hjälper det fina omslaget till! Ursprungligen är det ett textilmönster som heter Fågelbo och gjordes av Lisbet Jobs. Bilderna på samtliga nyutgivna pocket-titlar av Selma kommer alla från familjen Jobs i Dalarna. Den är en av mina absoluta designfavoriter, har haft en hel soffgrupp klädd i Gocken Jobs härliga handtryckta Rabarber ... Så snyggt!

Hetare än så här kan det väl inte bli i hyllan. Jag har redan samtliga böcker, det är nästan synd när de nytryckta är så fina!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. snygga omslag, jag har gamla loppisböcker

  SvaraRadera
 2. Har sett de böckerna och jag är så sugen på dem, speciellt som jag läst så få av hennes böcker.

  SvaraRadera
 3. Jag brukar inte titta jättemycket på omslag, men de där är så vackra att jag nästan vill köpa böckerna bara för det :)

  SvaraRadera
 4. De är jättefina och jag blev så sugen men man kan inte köpa allt tyvärr, även om man borde läsa böckerna.

  SvaraRadera
 5. jag som inte brukar titta på omslag har ändå noterat de här. Dock har vi många böcker av Selma i hyllan, några har jag läst, några inte, så några fler blir det inte.

  SvaraRadera
 6. Anonym3:54 fm

  Hej, jag är Allie Reyna, efter att ha varit i en relation med Anderson i åratal, bröt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskaster som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde på stavningsgjutningen. Jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra och lovade att min ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och överraskande på andra dagen , det var runt 16:45, min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle återvända till honom, han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans glatt igen. Han hjälpte mig också att stoppa mitt hjärtproblem. Jag är så tacksam för att vara bland de människor som delar detta vittnesbörd. Du kan kontakta Dr. JARAKUN på denna e-postadress: doctorjarakuntemple@gmail.com

  Kontakta honom för följande och se det stora arbetet av Dr. JARAKUN

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka
  (2) Om du söker ett jobb
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig
  (5) Om du vill ha ett barn
  (6) Du vill vara rik
  (7) du vill bli giftig
  (8) Ta bort sjukdom från din kropp
  (9) Business Spell
  (10) Ta tillbaka förlorad kärlek
    och mycket mer...

  SvaraRadera