söndag, februari 19, 2017

Tänkte väl inte på det ...

Att cykla är bra på många sätt, åtminstone för den som inte är alltför rädd om livhanken (ja jag tänker på trafiken i Stockholm, så läskig att den fått mig att sluta köra tvåhjuligt).
Alltså bör man applådera sådant som görs för att underlätta för cyklister, eftersom de är så mycket miljövänligare än bilmänniskorna.

Rimligen är det därför man börjat göra om gamla bilparkeringsplatser till cykelditon. Bra tänkt, kan man tycka inledningsvis.
Men sedan, när man ser hur det blir?
Det går nämligen inte att städa de där cykelplatserna. Helt oåtkomliga för annat än högst manuell rensning. Skiten ligger kvar.

Nu är det inte primärt cyklisternas fel, utan rökarnas. För i rännstenen mellan trottar och körbana hopas deras avfall, förvisso blandat med annat skräp också, men det är mängden fimpar som är riktigt hårresande. De är dessutom uppenbarligen oåtkomliga för den som städar gatorna, för eländet finns kvar i evigheter, i skydd av omedgörliga metallrör och parkerade velocipeder.

Att folk langar sina färdigrökta cigaretter bara så där rakt ner på backen mellan fötterna är förstås helt obegripligt men anses möjligen självklart, hur det nu kan bli så fel. Sedan tar de kanske sin cykel och trampar hemåt, övertygade om sin egen förträffliga miljövänlighet?

Den som kom på de här konverterade p-platserna får väl låna en annan berömd uppfinnares replik (ur Lorry): Oj då, tänkte inte på det! Fast han var ju från Sundbyberg. Han har kollegor i Stockholm, helt klart. Kanske på fler ställen i Sverige?

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Städning efter rökare kostar mycket i Göteborg, men här finns fina sopkorgar med asfalt på toppen.

  SvaraRadera
 2. Faktum är att jag nu gått en sväng och stirrat på oändliga mängder fimpar på gator och trottoarer. Röka eller inte röka, det måste ju folk få ta egna beslut om - men HUR kan man fimpa var som helst???

  SvaraRadera
 3. Det här är 10 år gamla siffror. Tror inte det har blivit mindre skräp.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2006/05/skrpsiffror.html

  SvaraRadera