måndag, februari 27, 2017

Så kan alltså en 86-åring se ut ...

Hon är 86 år och har jobbat som fotomodell i mer än 70 av dem!
Amerikanskan Carmen dell´Orefice är världens äldsta i yrket.

Om hon åldrats naturligt? Tja, på sätt och vis, men hon hymlar inte med att en duktig plastikkirurg har gjort rätt omfattande insatser. Faktum är att doktorn i fråga gått i pension så nu har hans son hand om Carmens utseende i stället ...
I en intervju medger hon ändå att det naturligtvis finns en gräns när inga "fillers" eller botox-sprutor hjälper. Huruvida hon anser sig ha nått den gränsen framgår inte.

Naturligtvis kan man ha väldigt mycket synpunkter på det skönhetsideal hon representerar, men nog är hon värd respekt. Det är inget jobb för latmaskar och få av hennes jämnåriga skulle palla. Hon säger dessutom att hon bokats för fler tidningsomslag efter sin 70-årsdag än hon sammanlagt haft under alla de tidigare åren i karriären!

Uppdatering: denna veckas tisdagstema är ANSTRÄNGANDE och då passade ju Carmens karriär som hand i handske!

7 kommentarer:

 1. Wow! Vilken kvinna. Tycker mig ha sett henne förr, och det vore väl konstigt annars, men namn glömmer jag. Vilken hållning och stil, att hon åtgärdat en del stör mig inte ett dugg eftersom det är så snyggt gjort. Ingen uppblåst överläpp och svullna blanka partier (när kvinnor har ställt till sig så för mycket, då stirrar jag bara på det och undrar hur de klarar att prata och skratta när munnen inte går att röra).

  Säkert underlättar det att ha en god ekonomi för att hålla sig så fräsch, men hållningen... och att våga vara stolt över sin kropp och sin ålder, det är något vi kan ta efter (speciellt hållningen för min del), för det kostar inget.

  SvaraRadera
 2. Visst blir man imponerad, inte minst av hållningen som du påpekar! Sedan är det klart att det inte är vem som helst som har förutsättningarna, hur duktiga kirurger man än stöter på.

  SvaraRadera
 3. Man kan väl säga att hon har fått lön för mödan! Inte illa att ha det utseendet vid 86 års ålder!

  SvaraRadera
 4. Härligt! har sett reklambilder med 30-åringar där de RITAT rynkor på fotot...!!

  SvaraRadera
 5. (fast 86-åringen kan knappt röra munnen, skinnet stramar)

  SvaraRadera
 6. Gullan Bornemark, som jag såg live häromdagen, ska snart fylla 90. Tror inte att hon lagt ner särskilt mycket på operativa förbättringar eftersom hon både kunde skratta och prata och framför allt sjunga. Fast man vet ju aldrig. Gissade att hon var yngre än jag. Aldrig att jag skulle våga att frivilligt gå med på operation om det inte var nödvändigt.
  Men visst är den gamla damen tjusig!
  Ingrid

  SvaraRadera
 7. Den kvinnan har nog begåvats med sina fina utmejslade drag redan från födseln även om hon nu bättrat på dem under tidens gång. Så sofistikerad hon ser ut, men inte är jag avundsjuk. Skulle aldrig orka leva upp till sådana krav och bli bedömd pga mitt yttre jämnt och ständigt! Fy så ansträngande!

  SvaraRadera