söndag, april 09, 2017

Ett litet steg framåt ...

Ibland kan man, tack och lov, glädjas åt små ting. Särskilt värdefullt när världen runt omkring inte bjuder på idel glädjeämnen.

Men ni som vet att jag försöker få folk (och naturligtvis mig själv) att minska användningen av plastpåsar kommer att förstå mig när jag nu presenterar det som i går var en definitiv nyhet för mig.
Köpte en bukett rosor att ge bort. Expediten i blomsteraffären undrade om jag ville ha dem inslagna. Jo det ville jag ju, tack så mycket. 

Det är då det händer! Vid kassan har man en bunt färdigknutna öglor av snöre. Hon tejpar in en ögla under det nedvikta papperet och vips! hade jag ett handtag, praktiskt och lätt att bära i och dessutom 100 procent plastfritt! Enkelt, billigt och miljövänligare än den "normala" plastkassen.

Kan inte låta bli att tänka på den första månlandningen (ja ni vet, associationsbanor är sällan spikraka). Astronauten Neil Armstrong utbrast: 
That's one small step for a man, one giant leap for mankind!
Visst inser jag att det jag just upptäckt, som definitivt är ett litet steg framåt för människan, inte är ett jättekliv framåt för hela mänskligheten ... men ändå!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. Och tänk så mycket pengar butiken sparar in på att slippa köpa plastkassar! :)

    Smart lösning! Älskar det!

    SvaraRadera
  2. Så smart lösning!

    SvaraRadera