måndag, april 10, 2017

Sevärt på Södermalm

Journalisten Anders Andersson har gjort sig ett namn som privatekonomiskt snille, en guru som skrivit mängder av artiklar om pengar, gjort radio, synts i tv (kommer i Plus i SVT denna vecka!), gett ut böcker i ämnet.

Många år har gått sedan vi lärde känna varandra på Expressens redaktion, han jobbade som kriminalreporter och jag som redigerare (mest). Nu är vi båda vithåriga och möjligen förbi vårt bäst-före-datum  fast nej, det tror jag faktiskt inte ändå.

Man behöver bara titta på Anders fantastiska stillbilder! Han har efter sin pensionering varit i hälarna på granna isbjörnar på Svalbard och nära lejon i Afrika, riktat sin kamera mot insekter och sebrors randiga bakdelar. Ett urval av hans fotografier ställs just nu ut på Bageriet, ett litet fik på Folkungatan 58 på Södermalm, Stockholm.

Jag tryckte i mig det som rimligen bör vara årets sista semla under överinseende av valross i närbild och sjöfåglar mot en bakgrund av blånande isberg.
Förtjänsten av de bilder Anders säljer går till Världsnaturfonden. Se dem du också! En stunds njutning är gratis (ja inte fikat då förstås ...)

Om du vill se fler av hans bilder (jag har naturligtvis inte ens försökt att plåta av någon) är det bara att klicka här!

När fikagästerna höjer blicken ser de Anders Anderssons fantastiska djurbilder!
Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar: