tisdag, april 23, 2019

De lär sig tydligen aldrig

”Hans personliga trovärdighet har tagit allvarlig skada” säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson om den riksdagsledamot som är den senaste i raden att överraskas med ett sätt att hantera skattebetalarnas pengar som trotsar allt en ”vanlig medborgare” skulle kunna komma på i sin vildaste fantasi, än mindre kunna komma undan med. 

Nu blev den här svindlaren avslöjad. Men dessförinnan hade han i alla fall fått 158 000 kronor, pengar han inte hade någon som helst rätt till.  
”Allvarlig skada”? Jo det kan man lugnt påstå.

Den första reaktionen nyheten utlöser är ilska. Men också trötthet. För vi har ju hört det förut. Någon har gjort en prakttavla. Igen. De lär sig aldrig.
Denne någon är oftast en makthavare. Det kan vara en företagsledare, en folkvald politiker, en bankchef, en människa av vilken sort som helst, men en som tror sig vara smartare än sin omvärld.
/.../

Det är lätt att förfasa sig över hans och de andra svindlarnas agerande. Det som är riktigt svårt att begripa, det är att inte lurendrejarna verkar lägga märke till att deras ”kollegor” plötsligt åker dit, mister jobbet, måste berätta för sina barn, hamnar i domstol, får straff. /forts/

Läs hela min krönika som publicerats på News 55, gratissajt med sikte på en publik 55+. 

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Har just läst din utmärkta krönika i sin helhet och undrar detsamma. Vad jag inte fattar är att personer som redan har mer än genomsnittet kan vara så giriga.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ingrid för att du läste hela! Man blir mörkrädd, inte sant???

   Radera