måndag, april 22, 2019

Smart i platt plast

Inte har jag en aning om vem som kom på idén att skapa en hopvikbar vas av plast. Men någon fick en snilleblixt, vasen tillverkades i en rad glada färger och såldes, vill jag minnas, på Hemtex. Inte dyr alls.

Om man som jag gärna vill kunna ta in en liten blomma på ett hotellrum för att öka trevnaden ett snäpp är ju detta den ultimata lösningen: tandborstglasen får förbli tandborstglas, till exempel. Ner med vasen i resväskan! Dess konstruktion är dessutom genial eftersom öppningen sluter sig såväl om en väldigt liten bukett som en bestående av många stjälkar.

När jag nu råkade ha en sådan här sak i gladaste gult (jag har åtminstone en röd och en blå också) passade jag på att plocka några påskliljor. Än är det ju påsk! Dock får man hacka i sig att nästa semla förmodligen är ett drygt halvår bort. Det är (påsk)smällar man får ta.

Dessutom är temat för Gems Weekly Photo Challenge denna vecka VÄXT, så då passar jag på med en bild på en absolut favorit: vitsippan. Lägger dessutom till klätterhortensians blad, och så den ljuvligt gulgrönt blommande lönnen ... Växter att älska!

Årets första vitsippebukett, med de sista (?) blåsipporna. Det tog mig 8400 steg att få ihop den, men det var det värt.

Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

 1. Vilken finurlig vas! Har aldrig sett någon sådan tidigare. Visst är det härligt att växterna äntligen vaknar till liv!

  SvaraRadera
 2. platta tallrikar till ryggsäcken har jag sett, jag använder tandborsteglas... fast jag har inte tid att plocka blommor på mina resor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar "plocka" på något torg ... speciellt på den tiden när jag bodde ofta och länge på hotell. Utomlands får man inte plocka hur som helst. Allemansrätten är väldigt svensk.

   Radera
 3. Jag ÄLSKAR lönnblommor! De doftar så ljuvligt! Och vitsippor är så fina! Och det låter som en riktigt smart vas! Den skulle jag vilja ha, självklart i gult! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De surrar trevligt i lönnens krona dessutom!
   Vasen köpte jag för rätt länge sen, men den dyker kanske upp igen, i a f en snarlik!

   Radera
 4. Klätterhortensior gillar jag med! Särskilt på vintern när det ligger snö på de torra blomställningarna och de knotiga grenarna skapar konstverk mot en vit mur. Vackert!

  Vilken rolig vas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men sen ska de torra blommorna bort, annars är de i vägen för nästa generation!
   Är väldigt förtjust i vasen själv.

   Radera
 5. Underbart med vitsippor! Blåsippor har jag fått lära mig är fridlyst, men det kanske inte gäller i hela landet? Smart vas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får plocka blåsippor där jag är, men inte gräva upp dem med rötterna!

   Radera
 6. Har sett den vasen många gånger, bland annat på Designtorget när den kom ut för många år sedan. Gillade idén skarpt!
  Vitsippor är så söta, men stället där dom brukar växa här hos mig är totalt tom i år. Väldigt konstigt kan jag tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, Designtorget! Fint skareva! Tror du inte vitsipporna hinner komma, de är bara i startblocken än så länge?!

   Radera
 7. En sådan bra vas. Fina bilder på alla typer av vårblommor. Det är alltid lika underbart varje vår, då de slår ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja glädjebudskap kommer de med, de där blomstren!

   Radera
 8. Vilken smart vas!
  Vitsippor och lönnblommor är ljuvliga vårblommor ... och klätterhortensian är en favorit, men det dröjer ett tag till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde finnas att köpa fortfarande, tycker jag men har då inte sett nån. Vår klätterh. får större blad timme för timme!

   Radera
 9. Verkligen jättefiffig vas, jag har aldrig sett någon sådan. Det är så underbart med vårblommorna efter den färglösa vintern. Vackra bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar både vasen och blommorna!

   Radera
 10. Heisann, vakrere vårtegn enn en bukett hvitveis - og blåveis finnes vel neppe. Synd de varer så kort! Ha fine dager framover ;:OD)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä blåsipporna är nästan slut, och de riktigt stora vitsippsbackarna är ännu inte på g. Men nu dröjer det inte!

   Radera
 11. Vilken fiffig vas, den har jag aldrig sett! Den första skira grönskan i ljusaste klaraste grön, finns inget finare! (även om jag gillar vit vinter...)

  SvaraRadera
 12. Stort tack för ett jättebra tips angående den hopvikbara vasen. Ska genast titta efter en sådan så att glasen kan få vara glas på ett hotellrum- Så vacker din bukett med vitsippor är och den blomman lyser upp den än mer.

  SvaraRadera
 13. Vackra bilder av vår underbara växtlighet som sprakar över hela norden nu älskar våren :)
  KRAM

  SvaraRadera
 14. Ha ha, hopviktbar vas var praktiskt.

  SvaraRadera