tisdag, augusti 30, 2005

Bokbloggare emellan 2

Böcker är ett ämne som aldrig sinar.
Nu har jag fått en uppmaning att svara på några frågor från Petra som bloggar på
http://enannansida.blogspot.com/
Så klart jag svarar!

Har du haft någon bok som du varit skeptisk inför men bestämde dig för att läsa ändå och du blev överraskad?
Om! Den senaste var nog Bodil Malmstens ”Priset på vatten i Finistére”. Malmsten var krönikör hela 2004 i Femina och skrev urtråkiga saker. Men eftersom vanligtvis välunderrättat folk talade varmt om ”Priset” så gav jag den en chans – och si, den var ju jättebra! Fick mej att skratta högt t o m!

Vilken bok kom du aldrig igenom och varför?
Förr i världen gav jag aldrig – och då menar jag aldrig – upp en påbörjad bok. Men nu har jag kommit fram till att det finns alldeles för många bra böcker som jag inte har en chans att hinna med. Så nu lägger jag av om det känns så. Lord Nevermore av Agneta Pleijel kämpade jag rätt länge med, bl a eftersom jag tycker så mycket om hennes romandebut Vindspejare. Och så, just i dag, säjer en kollega på jobbet att han är mitt inne i Nevermore och knappt kan lägga den ifrån sig!
Jag har fler ”dåliga samveten” men det där kan väl räcka för i dag.

Är det okej att "knäcka" bokryggarna på pocket?
Absolut inte! Jag blir genuint lessen när jag lånat ut en bok och får den tillbaka i ett skick som mest liknar en skurtrasa. Hundöron, knäckt rygg. Men det är klart att det kan hända saker med böcker, på badstranden, i hängmattan, på bussen… så då får man ta smällen när den kommer! Hur som helst föredrar jag pocket framför hårda pärmar, det är så trist när man slumrar till och slår sig på näsryggen med en stor tung tegelstensroman!

Vilka författare vill du se blogga?
Vill jag se författare blogga? Ja och nej. Det gör jag väl hela tiden - alla som bloggar är väl författare, fast kanske mer eller mindre? Men inte saknar jag någon speciell som jag kan komma på just nu. Ska jag skämmas då?

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar: