torsdag, juli 06, 2006

Fientlig invasion på Gotland

Just åter från ett kvällsdopp på en av Visbys stränder.
Det var i elfte timmen.
Tveksamt om det var badbart, i morgon tror jag definitivt inte att det är det. Algerna, de fula, giftiga, äckliga, är på väg att ta över hela havet. Gotland invaderas av en svårbesegrad fiende.

Nog är det för sorgligt att i samma underbar ögonblick som vattnet får anständig badtemperatur så kommer också algplågan. En båttur över böljande salta vatten förvandlas till en illaluktande färd i en jättestor bajspotta.
Sammanhanget mellan vädret och algerna är vetenskapligt vederlagt – men ingen tycks ha en susning om vad man eventuellt skulle kunna göra åt saken.
Mer än att stoppa den miljöförstöring som leder till förhöjda temperaturer över hela jordklotet, förstås.

Visserligen påstås det ju att solnedgångarna blivit vackrare tack vare den globala uppvärmningen.
Men så vitt jag kan dra mig till minnes var den sjunkande röda solskivan väldigt vacker redan för tjugo år sedan, när jag var på Gotland sist.
Och då visste vi inget om den hotande alginvasionen.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Anonym12:49 fm

  Ni har alger. Vi har (bränn-)maneter. Båda lika fula, äckliga, giftiga - och farliga. Heja Nordpolen!
  Minusgrader är ett definitivt plus!

  SvaraRadera
 2. Anonym12:59 fm

  Det ska fan kommentera efter ett par glas vin om du ska fortsätta att insistera på att ha word verification som kräver mental och optisk berg-och-dalbana. Ta efter Bloggblad, så slipper man få huvudvärk! Nu förstår jag varför rullstolen är där: den behövs efter
  hjärngymnastiken som är inkluderad
  för att få uttrycka sin mening i din blogg. Och det vill jag, "även fast" (d.v.s. trots att).

  SvaraRadera
 3. Hm. Sorry for the inconvenience, som dom brukar säga. Jag införde det där word verif. efter att ha fått en rad trista spam "You´ve got a wonderful blog and..." och så gjorde dom reklam för något som jag absolut inte ville ha något samband med. Ska kanske försöka ta bort det igen. Funderar. För jag tycker förstås precis som alla andra bloggare att det är jättekul när folk reagerar på det man skriver!

  SvaraRadera
 4. Anonym3:20 em

  Jag får kanske avstå från vinet - trista tanke!- innan jag kommenterar din blogg, om du nu ska behålla wv. Jag förstår dig dock totalt. Jag har själv, med hjälp av en "expert" - blockerat mitt e-mail (och t.o.m. fax) för SPAM och annat skit. Det är dötråkigt att få ointressant propaganda. När det gäller e-mail kan jag ge ett säkert spärrtips om du vill. Om blogg-spärrar vet jag absolut ingenting. När det gäller misuse av papper och träd har jag tyvärr ingen universal lösning. Hur mycket tryckt papper slänger du bort varje dag?

  Punto y aparte och mellan dig och mig: De hade dock rätt när de smarmade med att du har en underbar blogg.

  Min lillasyster brukade öppna bildörren i full fart och skrika "Se upp för Älgarna!" när hon var på det humöret - oftast efter ett par drinkar - men med tanke på hur ni har det i svenskt
  Baltiskt badvatten f.t. kan man kanske ta bort prickarna på det första a-et i "älgarna" och för att vara helt korrekt byta ut andra a-et till ett e.
  Bada försiktigt i Almedal! Och tänk efter innan du röstar politiskt så att det blir ett parti som kanske kan värna om dina ungars intresse och situation i den nära framtiden. Soffpartiet verkar ju gulligt men visst vore det bättre med garanterat jobb för ungdomen från och med den dagen de var intresserade av att förtjäna sitt uppehålle?! Ha det!

  SvaraRadera
 5. Anonym3:35 em

  DU, Häxan, och min kära vän: tänk över det där med WV. Nu har jag bränt lunch-kotletterna, tidsmässigt alltså, för att få in min kommentar. Och huvudet snurrar, ögonen vinglar(?) - inget vin den här gången - efter att WV konstrat och bytt 3 (t-r-e !!! ) gånger för att acceptera min tidigare åsikt i tryck!
  Jag ger upp snart.....

  SvaraRadera
 6. Ge inte upp! På´n igen! Ibland är det jättelätt - jag fick just nu
  jeacf, det var ju skitenkelt!

  SvaraRadera
 7. Anonym7:37 em

  Vadå?!

  Kommer du inte in på din egen blogg utan dubbelnyckel och portkod, dvs wv....

  SvaraRadera
 8. Nej, för att skriva i kommentarutrymmet måste alla, inklusive bloggaren själv, skriva av bokstäverna i word verification.
  Tack för att du återkommer och står ut!

  SvaraRadera