fredag, oktober 13, 2006

Bland prislappar och volanger

I ett av mina alltför sällan förekommande städryck dök den upp.
En vit liten pappersbit, en prislapp avriven från något nyss inköpt klädesplagg. Skräp, som lyckats gömma sig i en liten mörk vrå, men som nu tvingades fram i ljuset.

Jag plockade upp den i akt och mening att raskt förpassa den till soporna, men något hejdade mig.
Det var inte bara en simpel prislapp.
På baksidan fanns ett litet meddelande.
”Det här är inte bara ett plagg” stod det, och så fortsatte det, i lite mindre bokstäver: ”det är omtanke om dig själv som visar hur vacker du kan vara. Prova själv, får du se”.
Hoppsan!
Så vänligt! Så omtänksamt! Så smickrande! Inte ofta får man sådana uppmuntrande tillrop nu för tiden, när varje tugga blixtsnabbt verkar förvandlas till ännu en utbuktning i trakten av det som en gång kallades midja.

Kan ni förresten dra er till minnes en av mina gamla bloggposter som handlar om en expedit som kallar storlek XL för Extra Lagom? Nu har hon kommit med ett nytt liknande bidrag i den här sortens ordlista.
När jag poppade in i hennes butik senast försäkrade hon glatt en kund att om nu volangkjolen hade kommit åter på bred front och fortfarande kunde anses hyfsat trendig, kan det väl inte vara nåt jätteproblem att ha en extra volang ovanför midjan också?
Den shoppande damen sög in diafragman med full kraft och såg genast ut att må bättre, speciellt som hon köpte en tunika som inte slingrade sig runt kroppen som en hungrig boa constrictor.

Så där är det. Blir man lite uppmuntrad blir man inte bara gladare, man blir alldeles bestämt lite snyggare också.
Till och med tryckt på baksidan av en prislapp kan budskapet ha viss effekt.
”Det här är inte bara ett plagg – det är omtanke om dig själv som visar hur vacker du kan vara. Prova själv, får du se”.

Nu återstår bara ett problem.
Jag har inte den ringaste aning om i vilket plagg den där lappen satt från början.
Kan det ha varit något med volanger?

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Anonym8:51 em

    Hallå där, har du fått skrivkramp eller?

    SvaraRadera
  2. Anonym8:52 em

    Jag menade inte det där så otrevligt som det lät, jag undrade bara varför du inte skrivit på flera dagar, du som brukar vara så flitig?

    SvaraRadera