måndag, oktober 09, 2006

Madonna floppar på HM

Ingen kan väl ha undgått reklamkampanjen, den där Madonna i egen hög person tittade på oss med ett enda öga, medan den noggrant tillfixade luggen dolde det andra.
Stjärnan var klädd i den tracksuit som klädkedjan tagit fram ”speciellt för Madonna”. Hon bar den i vitt.
Annonserna bestod annars av annat löst folk ur Madonnas stab, också de åtminstone delvis klädda i H&M-kläder.

Men den där tracksuiten, den var liksom Madonnas.
Eller träningsoverall, då, som vi faktiskt brukar säga på svenska. Fast det låter kanske inte lika trendigt.
Nu finns de där plaggen att köpa för den som vill, sedan mer än sex veckor tillbaka – det fanns till och med ett releasedatum! En speciallapp sitter isydd: Madonna /hjärta/ H&M.

Det hänger fullt med Madonna-overaller i alla H&M-affärer.
I samtliga storlekar, svarta och vita, bara att välja.
Jag är inte förvånad.
Jackan kostar 298 kronor, byxan 198.
Inte särskilt mycket, men det priset vill så gott som ingen betala ändå. Blank polyester, mycket blixtlås. Skitfult, finns inget annat ord.

Madonnas tracksuit är ingenting annat än en glansig husvagnssvid, en sådan som man och hustru brukar ha i den svenska semesterbyn – och ständigt hånas för av sina mer trendiga belackare.
Fast en vanlig husvagnsoverall kan man få ännu billigare, precis lika motbjudande blank i tyget som den här. Båda varianterna blir förmodligen lika säckiga också.

Tillåt mig betvivla att Madonna sliter särskilt hårt på sin. Hon, som minsann inte är van att floppa, måste ha lånat sitt namn till ett av senhöstens billigaste rea-erbjudanden.
Nej, jag har inte tillgång till några försäljningssiffror, men jag har ögon att se med!

Så, om du trots allt är en som tänder på tracksuit – vänta några veckor, den blir snart din till halva priset, jag lovar!
Samtidigt kan du peka finger åt dem som trodde att de var smarta när de investerade i några overaller i akt och mening att tjäna en hacka genom att sälja på nätet när de tagit slut i affärerna… tji fick de.
Floppade, helt enkelt. Precis som Madonna. Eller i alla fall hennes träningsoverall.

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. Anonym9:24 fm

    Är du säker? man vet aldrig med mode :)

    Jag tycker vissa saker är helt obegripligt att vissa saker blir moderna igen. Jag menar volangkjolar och seglarskor känns som avslutade kapitel i mitt liv, men ändå ser man folk på stan som har det.

    Fast jag håller med så lockande verkar det inte :)

    SvaraRadera