tisdag, september 23, 2008

Vad sägs om lite dick lit?

Det är nästan dags nu. För bokmässa.
En salig blandning av texter mellan pärmar.
En otrolig trängsel av författare, bibliotekarier, förläggare, bokhandelsfolk, journalister och alldeles vanliga bokläsare.
Högtid för bokmalar och läslöss.

Listan över kategorier av böcker som finns med i montrarna kan göras nästan hur lång som helst. Så kallad chick lit brukar vara flitigt representerad. Min bok kanske ska ha etiketten tant lit, vad vet jag ... Men nu kan man hålla utkik efter andra närbesläktade kategorier, fast med manliga förtecken. Vad tror ni om gubb lit, representerad av Leif GW Persson? Eller dick lit, som historier skrivna av Jens Lapidus? Lad lit är ännu en variant, med Ronnie Sandahl som exempel.

Helt enkelt grabbiga böcker, förvisso inte att förakta, men med de här nya begreppen kan man få lite mer att tänka på, inte sant?
Nu är det inte jag som kommit på den här nya ”klassificeringen” av populär läsning skapad av ett gäng svenska män som producerar för en månghövdad publik.
På den här bloggen kan ni läsa lite mer utförligt om de olika kategorierna – och kanske är det dags att hitta lite häftig dick lit att variera chick lit-utbudet på sängkanten?

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Anonym8:53 em

  ohh ja!

  SvaraRadera
 2. Anonym10:45 em

  Jag har varit på releaseparty idag :)

  SvaraRadera
 3. Anonym5:48 em

  Dick lit är klockrent. Det snor jag!

  SvaraRadera
 4. Anonym9:28 fm

  Mitt barn!
  /sign. "Stolt pappa"

  SvaraRadera
 5. Dick lit ligger inte lika bra i munnen som chick lit.
  Och nej, det var inte snuskigt menat.

  SvaraRadera
 6. Anonym2:19 em

  Pitt-lit verkar oxå finnas enl TV och tidningar ref ´Pittstim´.

  SvaraRadera