måndag, oktober 05, 2009

Ett citat som sitter kvar

"Tatueringar är som kläder och låtar. Det man tyckte var kickass coolt för tio år sen brukar inte direkt vara på tio i topp idag."

-Terri Herrera Eriksson, själv tatuerad, skriver i sin krönika i Aftonbladets Wendela-del något som ger mig vatten på en kvarn jag hållit på att mala i år efter år. Läs hela hennes artikel här! Och sprid den till alla som tänker rusa iväg och bli märkta för livet - det handlar om kroppsmissbruk!

3 kommentarer:

 1. Brukar försöka få mina elever att förstå det när det planerar att tatuera halva kroppen, men de lyssnar inte mycket...

  SvaraRadera
 2. Oj, vad jag håller med. Men det verkar som om det där att leva i nuet har tagit över. De unga tänker nog inte på att de blir äldre med annan smak. Det är NU som gäller, har jag förstått.

  Fast... en av mina körkompisar gav sig själv två tatuerade delfiner på vaden i 50-årspresent och nåt annat elände på axeln. Ser inte klokt ut eftersom hon i övrigt inte alls matchar den sina delfiner - totalt ointressad av mode och frisyr och stil... Jag trodde annars att det bara var en ungdomsgrej.

  Jag är så himla glad att mina vuxna barn inte ens tänkt tanken.

  SvaraRadera
 3. Tur att det finns några som fortfarande är kritiska till tatueringar och annan kroppsfixering.

  Trist att alla yngre tror att de måste fixa till sina kroppar för att duga som människor.
  Mikael Karlsson

  SvaraRadera