lördag, april 24, 2010

Att tänka med rätt kroppsdel

En kunglig förlovning går till historien innan den hann gå över i äktenskap. Och anledningen är av allt att döma att han, den ofrälse, har haft en snabb affär med någon som definitivt är yngre, eventuellt också kan kallas snyggare.
Varför blir man inte förvånad?
Jo för att man har hört det förut.

Det går vid det här laget att rada upp synnerligen välkända män som avslöjats som vänstrare så att det räcker till en kö på Systembolaget dagen före Valborg. Kanske till och med i ett par butiker. De finns i historien, de poppar ideligen upp i nutiden, de är presidenter, toppolitiker, världsstjärnor, superatleter. Plus det senaste nytillskottet i form av en snygg jurist hemtam kring Stureplan.

Och trots att de åker dit en efter en har frasen ”androm till varnagel” inte någon effekt. Pang på rödbetan, bara! Antagligen tror man att det inte kan hända, att ingen ska komma på det lilla äventyret, att ingen ser eller har sett, att ett hopp över skaklarna kan passera bara man hanterar det snyggt. Men det där vaccinet herrarna tror sig ha fått, det finns faktiskt inte.

Grundproblemet är ett, och ett enda.
Man måste välja vilken kroppsdel som ska få styra. Vilken ska en man använda när han tänker?
Det finns två huvudkonkurrenter. Den ena gömmer sig bakom gylfen, en alert sak som är pigg på att komma ut och lufta sig. Den andra sitter i tryggt förvar bakom pannbenet, är fylld av små grå celler, ser ospännande ut och går alldeles för ofta förlorande ur matchen.

Att det ska vara så svårt att välja! Trots att man riskerar att mista både den söta prinsessan och en stump av kungariket!

Copyright Klimakteriehäxan

Mer i SvD, i DN, på svt.se, i AB och i Expressen. Plus ett antal ställen till, förstås ...

16 kommentarer:

 1. Bosse4:51 em

  Bättre att tänka med fel kroppsdel än att inte tänka alls. För det glömde du visst göra. Det enda sättet du kan VETA och inte bara spekulera som alla andra är naturligtvis att det var dig Jonas hoppade över skaklarna med, och det tror jag ärligt talat inte att det var, i så fall stämmer inte det där med yngre som du skrev.

  Du glömde den lilla lilla detaljen att det finns mängder av tjejer och kvinnor i alla åldrar som inte är trogna. Men det kanske inte är lika roligt att skriva om det, eller? Sanningen är nog den att man faktiskt är två (eller kanske flera), och som jag ser det så ligger det faktiskt i allas ansvar att se till så att ingen är otrogen, det är inte bara den kille eller tjej som är otrogen som har ansvar för det. Är det inte större chans att något gott trots allt kommer ut av detta om vi nöjer oss med att dom som faktiskt vet något om det uttalar sig om det, och inte allehanda bloggare som bara sitter och spekulerar fritt? Det borde väl även en klimakteriehäxa inse?

  SvaraRadera
 2. Anonym5:14 em

  Alla kroppsdelar gillar och behöver frisk luft. Men i det här fallet handlar det väl mer om strutsmetoden att sticka huvudet i ett hål och hoppas att ökenstormen ska dra över.

  I vilket fall som helst, Tjabo, kom ihåg din egen ungdom - och litet senare - när det var VIP-salen på Alexandra´s nattklubb på 1960/1970-talet och FIB-Aktuelltflickorna från mittuppslaget som gällde.
  Fattar inte varken du är så ilsk/pilsk på JB.
  Kanske därför att som dom säjer på engelska : ´It takes one to know one´.

  Kulsprutan

  Hoppas att "stumpen" av Kungariket Häxan nämner inte har personlig relation till ex-prinsessgemålet :o) Inte för att jag bryr mig speciellt, men undrar såklart om H ev har mer info än vi andra :o)

  SvaraRadera
 3. Heja Madeleine som sätter ner hela foten.

  SvaraRadera
 4. En del av karlar är korkade, jag som trodde det var gammaldags att bete sej så..

  SvaraRadera
 5. Anonym8:41 em

  Bosse måste ha känt sig träffad ... Jag undrar bara om bilden -är det också en subtil kommentar eller bara vårkänslor i största allmänhet? ;.D

  SvaraRadera
 6. Anonym9:06 em

  Uttrycket "två HUVUD-konkurrenter" är
  genialt i sin enkelhet. Sen beror det ju på vicket huvve blodet rusar till

  Lenas syster

  SvaraRadera
 7. Anonym9:37 em

  Hon har ju en fantastisk pappa i alla fall. The King of Kings med alla sina otroligt fåniga hattar. Kolla denna vansinnigt roliga engelska?/tyska? sajt!
  http://zverige.com/kingkong

  Eller klicka här!

  /Morsan

  SvaraRadera
 8. Hej alla - kommentarerna kräver inga svar i dag, tror jag, ni som är mina besökare har i viss mån redan tagit hand om den saken, så bra!
  Bara ett förtydligande: fotot la jag till i efterhand, efter en härlig vårpromenad när man ser hur knopparna sväller. Tyckte på något vis att det passade in i sammanhanget ...

  SvaraRadera
 9. Anonym12:03 em

  Ja Häxan - fotot var mycket passande :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 10. Jag ler åt Bosses kommentar... vilken reaktion! Om någon skriver att det är män som våldtar, misshandlar, mördar och är pedofiler - då måste ju Bosse gå i taket och försvara också, för kanske finns det nån liten procent kvinnor i de grupperna också. Så vi ska icke dra alla över en kam.

  Vojne, vojne!

  Men visst Bosse, du har rätt! Även kvinnor har sexuella känslor, och spelar ut dem här och där ibland.

  SvaraRadera
 11. Förresten - jag undrar varför det i så många av bloggarna jag läser, mest är kvinnor som svarar och kommenterar. Utom när det kommer till vissa detaljer, då dyker herrarna upp och ryter till i försvar. Sitter de och googlar på vissa ord? Eller läser de alltid annars utan att kommentera?

  Jag har stött på det här fenomenet lite överallt.

  SvaraRadera
 12. Haha! Här går det hett till! Fick lite statistik i ämnet när jag var på sex- och samlevnadskurs förra veckan. Svenska män har i genomsnitt 7,1 sexpartners under sitt liv medan kvinnor har 4,6. Hur man nu kan veta det...

  SvaraRadera
 13. Anonym11:31 em

  Hej Gunilla - hur fan kan man ha 7,1 eller 4,6 sexpartners. Det är väl ung lika omöjligt som att ha 2,4 barn?!
  Var får du din info från? Vilken kurs gick du och vad annat lärde ni er?
  Hur mycket kostade kursen? Eller var det företaget som betalade? :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 14. Ja alla kommentarer är gjorda i ämnet. "Jag tycker som du. Vad tycker Du"?
  Kram

  SvaraRadera
 15. Svar till Kulsprutan: Kursen går på Mamlmö högskola och anordnas av Skolverket för att vi lärare ska bli bättre på att undervisa i ämnet. :)

  SvaraRadera
 16. Anonym12:07 fm

  Var ligger Mamlmö?
  Hoppas att ni lär er mycket eftersom ni ska vidarebefordra kunskapen och det är ju inte alltid det lättaste :)

  Kulsprutan som tackar Häxan för utrymmet

  SvaraRadera