onsdag, april 07, 2010

Vårdnadstvist i vardande?

Tillhör du den modemedvetna skara kvinnor som investerat i en plattång för att få lite stuns på frisyren?
Då kan du ha anledning att bereda dig på en liten vårdnadstvist. För om din man exempelvis reser en del kan han tänkas vilja stoppa den där feminina prylen i packningen. Det handlar nämligen inte bara om ett hjälpmedel för hårskötsel – det är ett multifunktionellt instrument, väl lämpat för en karl!

Visst är det väl flest tjejer som har plattång, men jag vet med bestämdhet att det också finns män som har en egen. Jean-Pierre Barda, innefrisör och något av en trendguru, har en och det är via honom jag insett att det kan uppstå konkurrens om huvudmannaskapet för tången.

Det är nämligen så att herr Barda har gjort en hel liten lista på smarta saker för folk som reser. Billiga hotelltandborstar är bra, inte för tandborstning, men för andra ändamål som rengöring av smycken eller för att tukta spretiga ögonbryn. Bomullstops som ligger på rummet är av dålig kvalite, men kan funka som tillskott i sminkväskan. För att ta ett par exempel.

Plattången då? Jojomensan, den har ett användningsområde man aldrig anat: den ersätter (rese)strykjärnet. Med plattången drar man längs krage, manschetter och knapprad och vips! ser skjortan alldeles nystruken ut. Bör funka även på byxa med pressveck. Eller ett annat plagg som kräver strykning.
Sedan kan man naturligtvis sätta den i håret också, när den ändå redan är varm …

Barda tipsar om detta här – vid första anblicken trodde jag att det var ett aprilskämt, men det publicerades den sista mars, och jag är beredd att testa!
Fast först måste jag
1/ planera en resa
2/ skaffa en plattång
3/ packa något som kräver strykning.
Om detta uppfylls lovar jag att återkomma med en rapport om resultatet.

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Ha! Ha! Ha! Det var roligt men helt allvarliga förslag, förstod jag när jag lyssnade på videon;) Hur hittar du allt roligt? Men plattång kanske man skulle ha? Fast jag har inte hår för det, men resten verkar ju bra, om man nu är "man". Tror int någon kvinna skulle komma på tanken. Vi har ju uppfunnit strykjärnet och resestrykjärnet. Men nu kanske det är någon som anammar platt tången? Resten av tipsen, ja jag vet inte vad jag ska säga, Kan inte anna än le ;) Tack för ett gott skratt, behövde det, efter en jobbig kväll på jobbet. Nu känns det bättre;)

  SvaraRadera
 2. Jag hyser hatkärlek till Barda. Jag har mycket svårt för män som är snyggare i spetsunderkläder än vad jag själv är. Samtidigt kan han vara manligt stilig och är smart. Skum typ...

  SvaraRadera
 3. jag har fått låna äldstesonens plattång. Sönerna har alltid lagt mer pengar på sitt utseende än jag.. När jag behöver kajal, får jag låna av yngste sonen och han får visa mej, hur man gör..

  P.S.
  i militärä var sönerna renrakade :)

  SvaraRadera
 4. För första gången i mitt liv äger jag numera en plattång. Har önskat mig en i flera år eftersom mitt hår blivit lite självlockigt på äldre dagar. Vilket innebär att jag numera har en lugg som spretar åt alla håll. Men det kan en plattång åtgärda. Så vi hittade en på en loppis för 30:-. Det tycker jag var fyndigt....:-)

  SvaraRadera
 5. Ha! Ha! Ha! Jag måste skratta igen. Jag har inte något emot "Barda" eller någon annan. Jag tror han vet att han är rolig i andras ögon. Nu skrattar jag åt kommentaren som "ulvhilda" gjorde.Riktigt rolig! ;)

  SvaraRadera
 6. Ha! Ha! Ha! Jag måste skratta igen. Jag har inte något emot "Barda" eller någon annan. Jag tror han vet att han är rolig i andras ögon. Nu skrattar jag åt kommentaren som "ulvhilda" gjorde.Riktigt rolig! ;)

  SvaraRadera
 7. Jag hans tips! Har inte ens tänkt på att man kan använda plattången till det. Bra med nytt tänk kring saker! :-)

  SvaraRadera
 8. Jag gillar ska det stå... ;-)

  SvaraRadera
 9. Tack för tips! Funderar på om jag kan använda min varmlockstång till nåt mer praktiskt på resa...

  SvaraRadera
 10. Sfinxen - det är nog bara för oss att investera i plattång!
  Ulvhilda - instämmer ;-D!
  Hannele - så utomordentligt bra ordnat!
  Cicki - väldigt lagom dyrt! hoppas den funkar bra?
  Londongirl - håller med, jag tror faktiskt att det kan funka!
  Bloggblad - har vi nu kommit på hemligheten som gör att du alltid ser så prydlig ut? Det är helt enkelt varmluftstång som gör det!

  SvaraRadera