torsdag, januari 20, 2011

Också en sorts återvinning

Ta en tom toarulle och se dig om. Vad kan man använda för att förvandla den till fantasins framtida popstjärna?

Den frågan har över 4000 svenska barn ställt sig, inspirerade av ett av SVT:s barnprogram. Och visst hittade de svar. Där fanns papper, garnstumpar, kottar, snören, plastpärlor, en bit bollfrans, tygrester, pennor att måla med, en och annan förlupen paljett som mamma kanske tappat på väg till Den Fina Festen ... När skapelsen var klar skickades den till Stockholm, turligt nog utan medföljande ljud, för tänk en sådan kakofoni det skulle ha blivit!

En del av bidragen ställs ut till allmänt beskådande i entrén till TV-huset på Gärdet i Stockholm. Alla 4000 fick nog inte plats! Men de som står där gör en glad. Och samtidigt lite vemodig: så länge sedan det var, den där tiden då vi skulle ha kunnat sätta oss vid köksbordet och skapa, så snart någon hade kommit upp med idén. Mer kreativ återvinning av en tom toarulle får man hur som helst leta efter.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Anonym10:11 em

  Fina! Eller - tja, roliga i alla fall ...

  SvaraRadera
 2. Fiffigt.Värre.
  Mitt äldsta barnbarn Filippa snart 11 år, gjorde åt sin Mormor ett pennställ av en toarulle, kluddat med svart tusch på samt en äggkartong,även där kluddat med svart tusch M Ti On T F L S där jag skulle lägga mina piller i.snällt gjort, men jag som alltid varit den otacksamma.Blev inte särskilt glad.Kunde ju varit lite mera färgglatt.Avskyr när jag får toarullar eller äggkartonger,eller en hälsning på kartong från ett glasspaket,fem dagar efter såg jag det.Ingen snäll mormor jag inte.
  Men Filippa fick ett fint block på posten, och när de kom på Juldagen fick hon ett snurrblock,blev glad, måste ju släta över hemska Mormors taktik.Och visa mig snällare, när jag är snäll.

  SvaraRadera
 3. ett tillägg till bilden.

  Det är ju fantatiskt att barn kan få till en figurav en tom toarulle.ror ungar i alla åldrar gjort just detsamma.
  Men vem var den första ungen som kom på det, det kan man undra.
  Vann de pris ?

  SvaraRadera
 4. Så kul! Jag som inte ens gillar att pyssla känner hur det börjar klia i fingrarna! Jag ska komma ihåg idén till nästa barnvaktning - jag som har så mycket tyg och sidenband och garner och pärlor...

  SvaraRadera
 5. Anonym1:26 em

  Underbar idé med jättefint resultat!
  Dina bilder är roliga och barnen KAN ju. Det var väl det bästa av allt - att barnen fick visa att dom kan vara oerhört kreativa med små medel.
  Kul initiativ!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 6. Visst är det trevligt när inte leksaker måste kosta 700 spänn! Och ungarna dessutom får "kan-själv-känsla" - för det måste de väl ha fått av det här?!

  SvaraRadera
 7. På översta bilden påminner det faktiskt lite om den kinesiska "terrakottaarmén"! ;-)

  SvaraRadera
 8. Faktiskt, Moster Måne! En terrakottaarmé i papp och rester!!!
  :-D

  SvaraRadera