tisdag, januari 11, 2011

Svarttoppsstopp

Det är inget att hymla med: jag gillar att shoppa. Älskar att fynda. Kan känna en liten ilning av lycka över ett klädsamt plagg, ett prismässigt kap, en humörhöjande accessoar. Så här i reatider är det lätt hänt att man slinker in oplanerat i en butik och kastar några blickar på de rödlappade hyllorna. Efter ett snabbt besök i kassan följer ett och annat med hem.

Men nu har jag kommit till en avgörandets punkt i livet. Jag måste sätta stopp.
Nej, inget köpförbud, man ska aldrig avge löften man är nästan säker på att man inte kan hålla. Likväl har jag kommit till vägs ände. Det måste bli svartstopp. Eller svarttoppsstopp. (Fint ord, det måste ni hålla med om!)

Nog har jag frågat såväl mig själv som väninnor och en och annan expedit hur många svarta toppar en människa kan ha. Svaret har alltid varit det samma, nämligen att det finns ingen gräns. Motargumenten är många. Där finns myten om att vi ser smärtare ut i svart. Att en kvinna i svart nästan alltid är elegant, i alla fall lite grand. Att den lilla svarta aldrig går ur modet, för att lista några exempel. Och ändå är det vid den där gränsen jag nu står.

Faktum är att svartstoppet redan trätt i kraft. Senast jag var på rea samlade jag all min energi och viljestyrka och gick målmedvetet förbi den svarta hyllan.
Fast shoppade lite, det gjorde jag ändå. Grönt. Passar till svart!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Fast å andra sidan, varför skola människor försaka...

  SvaraRadera
 2. Köpte "den lilla svarta" när jag var i Stockholm förra månaden eftersom en sådan inte fanns att uppbringa varken i Norrköping eller i Söderköping. 899 kr, som hittat, och perfekt för alla tillfällen - både lite högtidligare, fest i allmänhet och lite enklare bjudningar.

  Inte har jag haft den på mig än, inte... :-(

  SvaraRadera
 3. Mina svarta topar - är vita. Hamnar alltid på vitt, av någon anledning. Fast jag kan ju ha vitt och passar bra i det.

  SvaraRadera
 4. Förstår dilemmat precis. Själv är jag "jackoman".
  Kommer jag in i en butik så dras jag automatiskt till jack- och kappavdelningen. Önskar att jag bara var en svarttopshoppare, det hade varit mindre kostsamt...
  hälsar/Tanten

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha....det där stoppet borde jag också ha...men på något vis slinker det alltid med "någon svart liten trasa" med hem när jag shoppar. ;-)

  ...håller med dig....grönt är ju snyggt till svart...ska fundera på det nästa gång.

  SvaraRadera
 6. BB - försaka är väl att ta i ...
  Musikanta - den kommer säkert till pass!
  Nina - jag klarar inte vita, för så fort jag har en vit topp spiller jag ofelbart tomatsås eller frukt. Går aldrig bort helt. Där har svart övertag över vitt!
  Tanten - du får bärga dig tills reorna bryter ut - snart är det väl halva reapriset också!
  Londongirl - de är förrädiska, de där svarta trasorna, hänger sig på och släpper liksom inte taget ...

  SvaraRadera