måndag, januari 03, 2011

Tjockisskatt kanske funkar?

En politisk nytänkare, centerpartistiskt kommunalråd i Uppsala, har presenterat idén: den som är för kort för sin vikt (läs FET) bör åläggas att betala en extra skatt, med tanke på framtida vårdkostnader med mera extra utgifter som han/hon väntas belasta samhället med. Tanken har utlöst en mängd kommentarer, de flesta som jag sett starkt avståndstagande.

Men tänk ändå: tänk om det skulle fungera? Att vi som väldigt gärna vill men inte verkar kunna skulle få den verkliga moroten när alla andra metoder misslyckats - och banta bort överflödskilona - av ren och skär snålhet? :-D
Girighet har fått folk att genomföra konstigare projekt än så ... men HUR hög skatt hade han förresten tänkt sig, den där politiske nydanaren?

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Musikanta10:40 em

  Var gränsen tänkt att gå precis vid BMI=fet, eller räknades BMI=övervikt också månne? I så fall skulle vi inte ha så mycket kvar att leva på i vår lilla familj när alla skatter var betald :-(.

  SvaraRadera
 2. Anonym1:03 em

  Hur lång är han och hur mycket väger han? Hur tung är hans hjärna? Hur många RIKTIGA kompisar har han? Och hur myckat har man i årslön när man är nytänkande centerpartistiskt kommunalråd? Måste man inte vara myndig och myndigförklarad för en sån tjänst...hm

  Själv tror jag på kombinationen nyttigare mat - t.ex.morötter - och mer motion för att förlora vikt. Det är en ganska beprövad metod.

  Skatt = böter

  SvaraRadera
 3. Personligen delar jag din uppfattning - morötter och motion som metod, alltså!

  SvaraRadera