söndag, oktober 21, 2012

På väg till drömmarnas stad?

Satt med morgontidningen bredvid kaffemuggen, som så ofta när det är frukostdags. Detta var en lördag, så jag hade inte bråttom till buss eller andra plikter. Min blick fastnade på en annons. Jag tog tidningen  och kaffet  med mig till datorn. Visst, det ser ju riktigt lockande ut, det där erbjudandet när man klickar lite!

Vad gör man i en sådan situation? Jo man tar sig en snabb funderare: vem kan bli ett möjligt och bra sällskap? Ringer U.
-Vad gör du den 22 oktober?
-Inget särskilt, hur så?
-Hänger du med till Berlin?
-ABSOLUT!

Krångligare än så behöver det alltså inte vara. Till saken hör att vi båda i något socialt sammanhang en gång i våras eller så gjorde var sin träda-fram-are: vi hade aldrig varit i Berlin, därmed medlemmar i en minoritet, så vitt jag kan förstå. Och så sa vi så där lite i förbifarten, att då får vi väl ta och göra något åt den saken. Sedan glömde vi naturligtvis det. Tills den där annonsen trängde sig in i min nymornade hjärna. Bokningen klarades av snabbt, kaffet hann knappt kallna.

Nu sitter jag här med en trave guide-böcker, diverse tidningsurklipp om den tyska huvudstaden, en urgammal reseparlör (ifall gymnasietyskan är alltför avlägsen) och en liten resväska som ännu så länge är tom. Alla hyllar resmålet, alla har spännande tips, de flesta låter som om de hade velat komma med, de också. Kan det verkligen vara så att jag är på väg till drömmarnas stad?

Imorgon bär det av. Vem vet, Ich bin vielleicht eine Berlinerin? Svaret får vi om inte förr så på torsdag, för då tar utflykten slut.

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Då önskar jag er en trevlig resa!

  Åsa.

  SvaraRadera
 2. Ich habe einen Koffer in Berlin...

  Det finns bara en sak som jag verkligen rekommenderar, och det är museet om hur man flydde över gränsen från DDR till BRD när muren byggdes. Det ligger (låg?) nära Checkpoint Charlie, jag minns inte vad det heter, men säkert nåt med "Gedenken...". Har googlat. Det heter ww.mauermuseum.de och ligger tydligen kvar.

  Jag var totalt fascinerad av det. När jag läste tyska hade muren bara funnits i 10 år, och många av böckerna handlade om den nya gränsen. Att få se bilder och själva föremålen som jag läst om var helt otroligt.

  Sen kan du väl dricka en Berliner Weisse (med hallonsmak) och skåla åt mitt håll till? De finns på varenda Bierhaus.

  SvaraRadera
 3. Ha det så trevligt. Tillhör också minoriteten som inte varit där. Vi jobbar på det, men först hägrar Rom.....:-)

  SvaraRadera
 4. Ha det så trevligt.
  Tack för kommentar om tallen på mitt kakel, var en idé jag fick när vi gjorde nytt kök, att måla och bränna kakel får man hjälp med av ABF.
  Kramis

  SvaraRadera
 5. Kul, jag följde med dotterns skolresa på högstadiet till Berlin... missa inte varuhus KaDeWe:s ostlunch med ett glas vin till, man kan sitta vid en bardisk. Där finns tydligen även typ 500 olika prickiga korvar! Passa dej för att gå mot rött ljus...

  SvaraRadera
 6. Unter den Linden, där måste man ju gå, i bästa fall finns det bokstånd, med tyska böcker... Behöver ni inte guide??

  SvaraRadera
 7. Anonym12:21 em

  Ser fram emot reserapport!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 8. Anonym10:47 fm

  Blev du kvar i Berlin?

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 9. Tack för välgångsönskningar!
  Bloggblad - jag tordes inte pröva öl med hallonsaft i ...
  Har i a f prickat av en låååång lista av sevärdheter!
  Kulsprutan - man skulle kunna vara kvar där, rätt länge - men jag kom hem ändå.

  SvaraRadera
 10. öl med ingefära är helt OK

  SvaraRadera