fredag, oktober 12, 2012

VALFRITT i Veckans Fönster

När Susanne låter motivet vara VALFRITT i Veckans fönster kan jag inte låta bli att klamra mig fast vid resterna av sommaren. För inte bara mina utan också många andras pelargoner blommar energiskt på, utan att snegla mot vare sig almanacka eller termometer.

De här Mårbacka-plantorna, i vackert ljusrosa och med en flik av sjön Värmeln som kuliss, står i vita plåtkrukor från Ikea, möjligen en nyhet i sortimentet för i år. Den heter Skurar (!) och kostar i den mindre storleken 29 kronor.

Exakt likadana krukor har andra hanterat på sitt eget sätt, upptäcker jag från en Stockholms-trottoar i förbifarten. Kul idé att vända på steken, sätta fast lite (artificiella) blomster och hänga hela härligheten upp och ner i ett fönster! Jag tror att det är ett dagis eller ett fritidshem som är inrymt bakom rutan, tillsammans med fantasi, leklust och uppfinningsrikedom.

Fast i valet mellan levande och konstgjorda växter behöver jag inte tveka: det är de äkta blommorna som vinner, hur snygg krukan än råkar vara och hur den sedan är vänd ...


Fler fönster att kika in i hittar du till den här vägen.

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Vackra rosa pelargoner i ditt fönster. :)

  SvaraRadera
 2. Visst, Farbror Frost är en fantastisk konstnär, men jag föredrar dina bilder :-))

  SvaraRadera
 3. Härlig bild med rosa pelargonier mot en vacker bakgrund! En bild att bli glad över!

  SvaraRadera
 4. Anonym6:48 em

  Pelargoner vinner i alla sammanhang, de är vackra och lättskötta :0)

  SvaraRadera
 5. Det är ngt speciellt med Mårbacka i föntret :)

  SvaraRadera
 6. Tack för lite Mårbacka i bild för idag är dagen när man verkligen vill klamra sig fast i dem värme och sommar :)

  SvaraRadera
 7. Anonym9:21 em

  (Mina fönster finns i Örebro, där byggs det ett nytt rättscentrum)

  SvaraRadera
 8. Jo, det dröjer kvar en hel del sommar i din fönsterbild. Det känns. Gillar den undre spegelbilden.

  SvaraRadera
 9. Pelargoner är lika med sommar...den krukan är fin. Måste kolla in den...så kreativt att hänga den upp och ner, men det tror jag att jag avtår ifrån. :-)

  SvaraRadera
 10. Mårbacka är nog högre...

  (alla scouter vet att hotan totan är blandning av havregryn, socker och smör som värms i elden, lite som smulpaj kanske)

  SvaraRadera
 11. Vackra pelargoner i ditt fönster, det funkar alltid. Ganska lustig variant du visar upp i ditt andra fönster, klart fantasifullt gjort. Jag håller med dig om att levande blommor är trevligare och att föredra framför blommor i plast, men levande blommor är svåra att hänga så där upp och ner. Samma typ av ytterkruka är det. Kunde kanske även fungera som lampskärm?

  SvaraRadera
 12. Verkligen sommarkänsla i din bild! Och jag tycker nog att det är vackrare att ha blommorna och krukorna åt rätt håll..!

  SvaraRadera
 13. Sommarfina fönster, sköna att titta på nu när höstrusket börjar komma.
  Trevlig resa till Berlin!

  SvaraRadera
 14. Kul idé med blomkrukan! Och den är vacker i sig och passar perfekt till mårbackapelargonen. Jag klamrade mig fast också vid sommaren i min bild, även om jag inte har så mycket emot hösten.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 15. Kul med en åt ena och en åt andra håller i ditt inlägg.

  SvaraRadera
 16. pelargoner verkar gå hem hos de flesta!!

  SvaraRadera
 17. Vilken fin sommarbild du visar!

  SvaraRadera
 18. Visst är det häftigt att pelargonerna utomhus blommar för fullt så här mitt i oktober - brukar de göra det? Nu är bara den stora frågan: om man ska försöka övervintra någon planta, hur ska man hinna rädda den innan den första nattfrosten slår till?
  Sen kan jag inte låta bli att undra hur associationerna går när Ikeas produkter namnges. En blomkruka som heter Skura?!? Och Erik Semlan, det är exakt likadana krukor på mina bilder, jag har ju både sett dem på nära håll och zoomat i bilderna!

  SvaraRadera