söndag, oktober 28, 2012

Skyltsöndag - och Laban har fått jobb!

Visst har vi hört det allihop: ungdomsarbetslösheten är alldeles för hög. Våra barn som är på väg att bli stora och självständiga har svårt att hitta meningsfull sysselsättning som också ger dem lite inkomster att bo, äta och leva för.

Men det gäller inte alla. Se bara här! Visst är det väl Lilla spöket Laban som jobbar som trafikpolis? Han står i gathörnet vid riksdagshuset i Berlin, där Scheidemannstrasse blir John Foster Dulles Allé. Dessutom är Laban i tjänst dygnet om  det blir mycket OB!

Han måste vara relativt nyanställd, eftersom ingenting av detta antyds i Inger och Lasse Sandbergs böcker om honom. Nu råkade jag hamna öga mot öga med Laban, sittande på platsen allra längst fram på övervåningen i dubbeldäckaren på linje 100 (en perfekt buss att åka långt med för att titta på den tyska huvudstaden).

Idag är det hur som helst den veckodag då Pumita och några andra entusiaster firar Skyltsöndag. Gör du det också? Lägg en länk i kommentarerna så fler får titta!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Haha, stackars Laban! Vad är det för slavdrivare han hamnat hos?! ;)

  SvaraRadera
 2. Oj, oj. Har Laban flyttat?!

  SvaraRadera
 3. Är det där han är???

  SvaraRadera
 4. En försigkommen Laban tydligen, som är i utlandet, kanske som volontär. Gissar att lönen inte är särskilt stor.

  SvaraRadera
 5. Så spöket Laban har blivit gästarbetare i Tyskland? Säkert ett tillfälligt jobb, han ger väl alla berlinare skrämselhicka! ;-)

  SvaraRadera