onsdag, augusti 20, 2014

Det är varmt i New Delhi

Det är onsdagen den 20 augusti och det är varmt i New Delhi, fast det var ännu varmare i går vid den här tiden. Då var det hela 38 plusgrader, febertemperatur helt enkelt. Kanske blir också onsdagen varmare när de där spridda molnen makar på sig så att solen får fritt spelrum över kryddmarknader, heliga kor, Ganges-badare och sidenbutiker.

Man skulle rent av kunna tro att jag farit iväg till India land. Men det har jag inte. Har aldrig varit i närheten av New Delhi, inte ens känt någon riktig lust att resa dit, även om jag inser att det säkert kan vara både spännande och berikande.

Vad är då förklaringen till att min mobil envisas med att skylta med väderleksläget så långt bort ifrån den verklighet där jag befinner mig? Inte en aning!
Fast i två dygn har jag utan att be om det kunna följa det indiska vädret (lägsta nattemperatur i går +29, tänk alla människor som inte har a/c ...) Energiska försök att berätta för min androida skapelse att såväl tidsangivelse som plats och väderinformation är helt uppåt väggarna har misslyckats.

Det är det där med tekniken som kan sätta myror i huvudet på vem som helst, eller, i sanningens namn, på vem som helst över 25 års ålder. Så utan förvarning har mobilen "kommit till insikt" igen och någon gång under eftermiddagen sjönk temperaturen till +18, klockan gick plötsligt rätt och det stod Östermalm som platsangivelse.

New Delhi ligger precis lika långt bort. Och det där vädret de har att tas med, det har inte ökat min längtan dit. Men de där moderna telefonerna, de upphör aldrig att förvåna.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Hahaha, din telefon försöker kanske säga nått till dig? Osäker på vad... Att du ska resa någonstans? Att du ska vara nöjd med det väder du har, för du kunde haft New Delhi-väder? Jag tror den söker kontakt...

    SvaraRadera
  2. Kameror, iPad och telefoner ska man vara rädd om i värme, vi har haft +33°C i skugga på Hisingen denna sommar, brände i fötterna om man gick barfota! Svetten rann när jag cyklade...

    SvaraRadera
  3. Telefonen (eller för att vara korrekt, den där väderappen) fick ett återfall på onsdagskvällen. Då var det 37 grader. 40 grader att vänta på fredag ...

    SvaraRadera