söndag, augusti 17, 2014

Uppfordrande på en SKYLTSÖNDAG

Plötsligt tar jobbet all min vakna tid. Ett och annat hamnar på undantag: bloggen gör det definitivt, kylskåpet också. För att inte tala om tvättskåpet! Där är nu så fullt att man måste trippa förbi på tå. Vanliga steg lurar dörren att gå upp, pigg på att släppa ut lite lakan, handdukar, tröjor ... alla de där pinalerna som urskiljningslöst stuvats in i väntan på andra tider, vatten och tvättmedel.

Skulle det gå lättare att hitta till tvättstugan om man hade en vackert handbroderad "skylt" på den där skåpdörren? Det lär jag aldrig få veta. Men nog är den vacker, den vita linneduken med blått broderi och handknuten frans och ordet TVÄTT som jag tolkar som en tydlig uppmaning till skärpning. Dock är skylten inte min.

Jag får nog helt enkelt satsa på att ta rätt på min smutstvätt ändå. Mitt på skyltsöndagen (som från början är Pumitas påhitt, klicka dig dit så hittar du säkert fler skyltar)!

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Den jobbstressen, innan man kommit in i rutinerna, den slipper jag numera. Men jag måste absolut skaffa mig egna rutiner, så att jag inte dagligen tvättar, städar och röjer och aldrig får något annat, roligare, gjort.

  Men, sån ordning som jag nu har i lådor och skåp och hyllor, det har jag inte haft samtidigt på den dag jag minns. Tyvärr stökar jag samtidigt till i en annan ände av huset direkt. Idag är det massor av disk som står kvar på altanen och väntar....

  SvaraRadera
 2. Vacker! Efter minstningen nyligen flyttat har vi nu ett eget badrum, eget kök, egen tvättstuga :)

  SvaraRadera
 3. Klart mer jordnära!

  SvaraRadera
 4. Tror det skulle bli roligare!

  Svar: Har ingen aning om om min skylt är K-märkt. Upptäckte den först för ett tag sedan. Tala om att vara hemmablind!

  SvaraRadera
 5. Ja usch ja, den där tvätten som aldrig tar slut utan bara fortsätter och fortsätter i all oändlighet. Tack och lov att det i alla fall finns maskiner som tar hand om gnuggandet numera.

  SvaraRadera
 6. Hade också tvättdag idag. Mitt bekymmer är att ta undan den rena tvätten, inte bara vika och lägga den på den långa bänken i tvättstugan.

  SvaraRadera
 7. Vilket vackert hantverk! Tänk om man vore ägare till den "skylten", så fint det skulle vara. Har inga problem med tvätten, den fixar min man varje vecka!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Vilken fin "skylt" !!!
  Att tvätta går lätt som en plätt speciellt när tvättstugan är så nära och maskinen gör allt jobb ;-) Tycker "arbetet" efteråt är värre när det ska hängas på tork, vikas och läggas på plats tills det är dags att på nytt bli smutstvätt.
  Ha en skön vecka !

  SvaraRadera
 9. Anonym10:31 em

  Ja de är vackra de gamla broderierna. Tror jag har en liten tygpåse med "tvätt" broderat på. Om ändå tvätten rymdes i en liten påse, så mycket lättare det skulle vara då...

  SvaraRadera