tisdag, januari 20, 2015

Tisdagstema FLERA

Vi är många som har gott om böcker. Flera än vi borde, faktiskt, eftersom det inte finns tillräckligt med hyllutrymme. Travarna blir högre och högre, volymerna hamnar lite kors och tvärs, några blir iskallt puttade bakom andra som fortfarande tillåts visa ryggen.

Roligare än boktapet!
Många av de där romanerna, deckarna, memoarerna blir med största säkerhet aldrig omlästa. Men vad ska man ta sig till med dem? Att sälja på loppis är jobbigt och sällan en succé, att slänga är sorgligt, och ofta vill Myrorna och Stadsmissionen inte ta emot fler böcker.

Fast det finns de som gjort slag i saken och förvandlat sitt överskott av läsmaterial till heminredning, ja oftast är det kanske affärsinredning, men inget skulle väl hindra att flera importerar idén, till hemmiljö till exempel.
Har man fler böcker än de som ryms kan de helt uppenbart förvandlas till pelare, bord, pallar eller rent av en hel vägg, säkert bra ljudisolering! Bara fantasin sätter gränsen.

Jobbigt blir det förstås om man råkar ångra sig och gärna vill bläddra i ett av de där travade mästerverken. För då lär ju hela härligheten rasa. Men fäster man ihop dem blir det ingen ångervecka alls ...

För folk som samlar på sig saker blir det lätt trångt i skåp, lådor och hyllor. Vi har helt enkelt flera ägodelar än vi borde. Men när tisdagstemat är FLERA som det råkar vara i dag kan vi alla fall leka med tanken att leka med överflödet på ett nytt vis! Flera illustrationer ser du om du klickar på länken!

Copyright Klimakteriehäxan

15 kommentarer:

 1. ack ja....sådana travar finns hos mej också.....

  SvaraRadera
 2. Oj då vad många böcker :)

  SvaraRadera
 3. Sant, det har en tendens att bli överfullt i bokhyllorna, trots att jag bestämmer mig för att aldrig köpa en bok mera. Håller bara tills jag ser nästa bokhandel.

  SvaraRadera
 4. Läckert med så många böcker! Vi har rensat rejält och skänkt bort massor och ställt upp några kassar på vinden. Tycker absolut du ska använda dem som heminredning. Varför inte en julgran av böcker till nästa jul?!

  SvaraRadera
 5. WOW!Så mange bøker! Skjønner at du er glad i å lese. -Margit-

  SvaraRadera
 6. Hei igjen! Nå har jeg sett på alle de fine, søte og morsomme fuglene dine! En imponerende samling! Samler du fortsatt? God natt til deg! -Margit-

  SvaraRadera
 7. Jag ska kanske förtydliga : de här boktryckaren är butiksinredning. Finns både i Pk-huset och Stureplan. Än så länge har jag inte infört den här nymodigheter hemma ...
  Margit - kul att du kollade pippibitarna!

  SvaraRadera
 8. Boktryckaren blev det i stället för boktravarna

  SvaraRadera
 9. Har sett flera butiker som satsar på den här inredningen, ganska häftigt och färgglatt faktiskt :-)

  SvaraRadera
 10. Stephen King har man ju några hyllmeter av, bra bild till temat.

  SvaraRadera
 11. Härligt med böcker i mängd! Ja, det kan bli för många, och de tar ju lite plats. Jag brukar bara köpa pocket, de är lätta att ha med sig, och inte dyra, så de som ingen vill ha efter mig slänger jag faktiskt, i pappersinsamlingen. Lättare att än slänga "vanliga" böcker. Man kan ju också låna på bibliotek, eller vara med i läsecirkel som många bokhandlare har.

  SvaraRadera
 12. Ja ibland inser jag att böcker antagligen ynglar av sig. Finns ingen annan vettig förklaring till mängden.

  SvaraRadera
 13. Allt blir vackrare med böcker, ju fler desto bättre!

  SvaraRadera
 14. När jag var ung, var det status att ha många böcker, helst ett helt rum med bokhylleväggar. För oss som flyttade mycket var det inte kul att bära boklådor, så vi gav upp den trenden. Nu, när vi varit bofasta länge, har vi antingen en massa fönster i väggarna, eller snedtak. Därför fortsätter vi att låna på bibblan, och vågar risken att vi ska verka inte-lektuella...

  SvaraRadera