lördag, maj 27, 2017

Bläh för "fotbollsfans"

Vad är det för fel på folk? Hur kan det hända, gång på gång, att till synes vanliga och till vardags förmodligen hyggligt vettiga män förvandlas till vedervärdiga svin för att det drar ihop sig till fotbollsmatch?

Jag gjorde en sväng i centrala Stockholm i onsdags, den dag som så många tillresta engelsmän och holländare skulle avsluta på Friends arena i Solna med mötet mellan Manchester United och Ajax. En fin titel hägrade: seger i Europa League.

Hela Kungsträdgården vibrerade av fotbollsfeber. Holländare i orange fotbollströjor, britter i röda, ganska många med Ibrahimovic på ryggen, även om Zlatan inte kunde spela efter sin skada. Alla bord på uteserveringarna var fulla. Fullt var det också på stensocklar och parkbänkar. I var hand en öl. (forts)

Ja och vad händer med den som häller i sig öl efter öl? Jo, vederbörande blir kissnödig. Samt mer och mer berusad. Pinkar där han står, sak samma med det skräp hans konsumtion genererar i form av burkar och papper, hamburgerlådor och annat. Det som inledningsvis såg ut som något av en folkfest förvandlades till en mardröm för oss som bara kunde se på.

Det kan ju inte vara bara jag som blir helilsken på dessa huliganer som visserligen lägger ut en del pengar på Stockholms hotell och öl- och matställen, men som skrålande och ofredande gör om vanligtvis trevliga stadsgator till stinkande avfallshögar som sedan ska saneras, för våra skattepengar.

Såg de ens matchen? Att blicken var grumlad på väldigt många på läktarna står utom allt tvivel. Ändå vill de kallas fotbollsvänner.
Bläh, säger jag och hela bläh-texten läser du på News55.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. de tror väl att de är fjorton igen

    SvaraRadera
  2. 14-åringar uppför sig oftast mycket bättre.

    SvaraRadera