fredag, maj 26, 2017

Laleh – vilken tjej!

Foto SVT
Jag har tidigare bekänt att Robyn fått in en fullträff i "fel" målgrupp, eftersom jag definitivt hör till hennes beundrarskara.
Nu har Robyn fått konkurrens om min gunst.

För nu är jag Laleh-fan. Vilken tjej! Hon skriver låtar med texter som betyder något, på svenska och engelska. Hon har fantastisk röst som bär både till hennes eget gitarrspel och när stor orkester backar upp henne. Suverän publikkontakt, en scennärvaro gamla artisträvar kan (och bör) avundas henne. Till råga på allt har hon visat sig vara en begåvad medproducent till andra artister av rang.

Extra plus i kanten för fantasifulla scenkläder, långt ifrån praktiska ... Såg henne live i Oslo för några år sedan när hon var Sveriges bidrag i Nobels fredskonsert. Klänningen hon hade då var försedd med ett så långt släp att hon i princip inte kunde röra sig! Men fin att titta på var den ju.

Det var igår kväll som hennes konsert i ett fullspikat Globen visades i SVT, inspelad i november i fjol. Den sänds i repris två gånger, ikväll och i morgon igen, men du kan se den på SVT Play när du själv vill, förutsatt att du gör det senast den 24 juni.
Lysande!

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. lyssnat på henne live en gång på Götaplatsen i Göteborg, mycket begåvad

    SvaraRadera