torsdag, maj 18, 2017

Trasor att glädjas åt

Det har hänt något med disktrasan. Denna blöta, slafsiga och inte sällan fläckiga och illaluktande tingest som är ett måste i varje kök.

Men faktum är att den behöver inte alls vara så där trist och tråkig. Den kan rent av vara ett litet konstverk, så fint att man verkligen tvekar att hålla den under kranen för att torka av spishällen eller diskbänken eller vad det nu kan vara som behöver hyfsas till.

I fjol gjorde jag en amerikansk rojalist lycklig genom att ge henne en wettexduk med Silvia och Carl XVI Gustaf på. Tidigare på året visade jag här på bloggen upp en ljuvlig variant på nyutslagen magnolia, ja jag tar den i repris i dag också, se nedan (skapad av Gudrun Walla)!

Designfirmorna har helt enkelt upptäckt en ny nisch som kan förses med tilltalande formgivning, en blek kvadrat som tjänar som målarduk. Mitt nytillskott, med de blekt rosa pelargoniorna, ritad av Marlene Sandström, köpte jag på Rosendals trädgård. Där fanns också en variant med bin. Och på diskbänken, snart färdig att slängas, ligger en robust älg.

Så kom inte och säg att vi inte bryr oss om hur de mest vardagliga tingen i våra liv ser ut. Vi bryr oss! Och vackra kökstrasor gör oss gladare! Visst håller du med?


Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Visst håller jag med!
    Och extra roligt är det när jag får "trasor" som min väninna har tryckt.
    Margaretha

    SvaraRadera
  2. Å! Så vackra! Vill ha.

    SvaraRadera