I Grekland äter man moussaka. I Argentina asado. I Belgien moules frites. I USA någon sorts hamburgare. I Österrike blir det wienerschnitzel, i Portugal bacalhau. De kallas för nationalrätter, även om de kanske inte alla har den officiella stämpeln.
Sverige saknar förvånansvärt nog också en officiell nationalrätt. Nu har folk fått rösta på vilken sorts mat som bör få den titeln. Det är Sifo som på uppdrag av Ica gjort en undersökning. Nästan 1400 personer i vuxen ålder har svarat. Och resultatet? Det överraskar nog ingen. Se här:
1. Köttbullar med brun sås, lingon och potatismos (68 % av rösterna)Den svenska köttbullen befäster i alla fall härmed sin status. Fast den officiella nationalrättsstämpeln, den är fortfarande inte uppnådd. Kanske blir den aldrig det? Äter dem gör vi ändå, med glädje!
Copyright Klimakteriehäxan
såg att Husmanskostens dag firas med kåldolme och äppelkaka
SvaraRaderaÅ så gott!
Radera