tisdag, juni 27, 2006

Bortkopplad, inte avkopplad

Jag är bredbandslös. Så gott som avskuren från omvärlden.
Du milde sån tid allt tar!
Det som annars är ett ögonblicks verk – en koll av ett telefonnummer, några fakta som man inte kan enas om, eller bara en snabb titt för att veta att ingenting allvarlig har hänt i världen – är nu näst intill ogörligt.

Sitter framför datorn och stirrar på timglaset.
Komma in på Blogspot tar upp till en halvtimme om det lyckas alls. Och så kan man bli utslängd, ofrivilligt nedkopplad, i nästa sekund. Hoppa mellan olika ställen på nätet är inte att tänka på, inte att läsa andra bloggar heller. Kommentera? Glöm det. Pinga? Jo det gick i alla fall en gång. (Men vart tog förresten tjejblog.com vägen?)
Ute intensivregnar det. Inne måste man ha taklampan tänd. Perfekt datorväder, med andra ord. Och så detta!

Jag lider av tekno-stress. I stället för att vara avkopplad är jag bortkopplad och det är jätteirriterande.
Men kommer tillbaka till civilisationen, den ständigt uppkopplade, så småningom.

I väntan på det ska det bli spännande att se hur lång tid det tar att få kontakt den här gången.
Jo! Faktiskt "bara" 25 minuter... om nu nästa musklick får önskad effekt...

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. Anonym1:02 fm

    Hallå!
    För en herrans massa år sedan satt jag bredvid en annan "ytlans"-svenska på ett flyg på väg hem till sverje. Hon pratade om datorer och dess användning, som jag inte hade en aning om. T.ex. kunde man läsa svensk press och hålla sig a jour. Jag nickade, men höll inte med och såg inte nödvändigheten av det hon lovordade. MEN - brors- och syskonbarnen växte och blev tonåringar och insisterade att moster/faster skulle lära sig dator-tekniken. Så jag gjorde det, eftersom de flesta bodde i olika länder långt från mitt eget och det var det enklaste sättet att hålla kontakten med den "nya" generationen.
    Och jag tyckte det var relativt kul att kunna läsa svensk press på nätet, trots missbruket av språket i detsamma.

    Ett par år senare blev jag informerad om broadband. Var det bra? Jo, förmodligen, men efter att jag installerat detta magnifika, skitsnabba system missade jag "making my cup of tea", toa-besök och andra livsviktiga aktiviteter som upp till dess varit min rutin, medan jag väntade på att digitala tidningen skulle finnas på min skärm. Så kanske ska du, Häxan, ta det som en fingeranvisning till att du bör ta det lugnt och bromsa litet i ditt liv och njuta av grejer som inte händer blixtsnabbt - och därför ger dig några minuter extra till att nypa penseer eller räkna duniga svanungar?....
    Vad vet jag - det var bara en tanke.
    Godnatt!

    SvaraRadera