lördag, mars 14, 2009

Bankcitat - med ränta

”Jag kan inte nog beklaga hur fel detta har blivit.”

-Annika Falkengren, vd för SEB-banken, som hade tänkt sig att få ett riktigt trevligt lönelyft i år, men som nu tvingats backa, eftersom hon ”inser vilken skada diskussionen har tillfogat banken och henne själv”. Jag för min del ska verkligen försöka ta mig samman och flytta mitt lönekonto från den där banken där jag varit kund sedan 1967.

”Vad i helvete har dom för sig på banken efter tre?”

-Hasse & Tage undrade i en revy från Svenska Ord (Lådan på Berns 1966). Vi är några som undrar fortfarande. Och nu vet jag vad jag tycker de borde ha för sig. Vad sägs om en gnuggning i nutidsorientering? Ledningens närvaro är naturligtvis obligatorisk.

”Wake up, little Susie, wake up
We’ve both been sound asleep, wake up, little Susie, and weep
The movie’s over, it’s four o’clock, and we’re in trouble deep
Wake up little Susie!”


-Everly Brothers, Paul Simon och Simon & Garfunkel har alla sjungit in sina versioner av låten (av R & F Bryant). Ett tips till Annika Falkengren: den går att ladda ner som ringsignal på mobilen, gratis till och med.

För den som vill ha mer fakta i målet: läs SvD här, här och här eller DN här, här, här och här. Och dela sedan min förvåning över hur förvånad bankledningen blev över omvärldens reaktioner! Det kan man kanske kalla ränteavkastning?

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Anonym11:10 fm

  Jag blir förbannad - har rätt att bli förbannad! Men frågar mig om det hjälper, känner maktlösheten krypa under skinnet.
  Jag önskar dig en skön helg och tänker ha det själv också! Kramis

  SvaraRadera
 2. Jag kokar fortfarande! Och det kommer bara mer...

  Vad de gör på banken efter klockan 3? Jag har upptäckt att de läser Pumans dotter bland annat, hihi. Lite orättvist mot dem som jobbar och sliter att avslöja det men kunde inte låta bli. :)

  SvaraRadera
 3. Anonym12:09 em

  Jag blir trött i ögat och förundras över denna brist på fingertoppskänsla hon verkar besitta. Jag tolkar det som ett visst mått av förakt mot omvärlden att tro jag, du, vi skulle tycka att det är okej att hon höjer lönen med två millar när aktien störtdyker!

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig riktigt förstått mig på dessa astronomiska summor som direktörer har. De gör säkert rätt för höga löner, men det rör sig ju om summor som man knappt kan förstå. Vad gör de med sina pengar. För inte går det väl att använda upp sådana summor? Jag är i alla fall glad att jag inte är eller aldrig har varit kund hos SEB.

  SvaraRadera
 5. Anonym2:11 em

  Här är en till som tänker byta bank, för på SEB har dom snart hittat på ett annat sätt att ersätta sina stackars direktörer. Frågan är bara vilken bank man kan lita på?

  SvaraRadera
 6. Anonym2:46 em

  tänker också byta bank - men frågan är till vad, då min snart f.d. bank/swedbank bedriver åldersdiskriminering!!
  Så jävla kränkande!!

  SvaraRadera
 7. Anonym2:58 em

  och hur lyckades jag nu få in mailadressen i stället för namnet i mitt bankgnäll - oteknisk!

  SvaraRadera
 8. Det handlar ju om helt sanslösa summor!!

  Men nu är nog SEB's förtroende helt kört i botten hos oss vanliga sparare.

  Just nu är jag glad att jag har Handelsbanken....men man vet ju aldrig. Nästa vecka kanske man läser nåt om den också.

  SvaraRadera
 9. Anonym6:07 em

  Utan att ta Falkemgren i försvar - det var ju ledningen med Wallenberg i spetsen som satte lönen. Samma skrot och korn, men rätt ska vara rätt.

  SvaraRadera
 10. Anonym8:58 em

  Å andra sidan har hon fortfarande inte förstått att det är för mycket pengar, speciellt nu. Enligt henne är problemet att dom inte har lyckats förklara för oss att dom gjort om systemet.

  SvaraRadera
 11. och inte tala om pensionsförsäkring Amfs bonus..

  Min bank har inga kontanter, vad gör de? Ger råd... Jag har sprättat upp madrassen.

  SvaraRadera
 12. Kanske vi ska slänga in pengarna i Hanneles madrass??? för om man väl lyckas byta bank tar det kanske bara nån liten vecka innan vi får veta hur den nya skor sig på oss, alldeles hejdlöst!

  SvaraRadera
 13. Anonym12:40 em

  JAG vet vad vi gör på banken efter tre och det handlar inte om ekonomi

  SvaraRadera