söndag, maj 30, 2010

Ett par extra händer är väl alltid välkomna?

En och annan som tittar in här har säkert ibland undrat hur tokig jag egentligen kan tänkas vara.
I dag är det nog dags att fundera i de banorna igen.

Jag har - faktiskt - firat Mors Dag. Firandet bestod i en helgutflykt med övernattning och helpension på Sätrabrunn tillsammans med fem andra damer, som bespetsat sig på lite lyx.
Vi fick det. Kanongod mat, skön säng, underbar massage, vackra omgivningar och skojiga (hantverks)butiker. Vad mer kan man begära?

Kolla bara in min förrättstallrik från lunchen i dag: färska räkor, rostbiff, rökt ankbröst, tsatsiki och sallad. Sedan lax. Dessertbuffén som avslutade lördagsmiddagen (helstekt oxfilé) borde jag också ha förevigat. Den var enorm, ost, frukt, paj, choklad, tårta, jordgubbar, brownies. Och jag åt av nästan allt ... mot bättre vetande ... men en simtur bättrar alltid på hälsan/samvetet. Så också denna gång.

Inte behövdes det väl nån shopping efter allt detta? Skulle vi över huvud taget orka gå runt och kika bland alla de gamla husen (Sätrabrunn är som en egen liten by)? Åjo, lite får man väl anstränga sig. Vi "drack lite brunn", i ett kantigt gult trähus, och samlade kraft.

Mitt emot brunnen stod de. Händerna. Jag fastnade. Men så stora - inte kunde jag väl ...? Tog ett par bilder inifrån affären (överst).
Gick iväg och åt den där goda lunchen. Havrekakan till kaffet var hembakad, det kändes faktiskt på smaken. Pricken över i.

Och var tror ni händerna står nu? Naturligtvis här hemma. Jag fick inte bara en spa-helg på Mors Dag, jag fick ett par extra händer också - extra händer är väl alltid välkomna? De här var helt enkelt omöjliga att motstå, trots storleken (ca 45 cm höga, vikt 4 kilo). Tokigt? Ja då. Men ibland får man de allra bästa presenterna av sig själv. I synnerhet på Mors Dag (eftersom jag av hävd inte får några andra ...)!


Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Haha! Men jag förstår dig så väl - jag är också fena på att hitta måste-ha-saker när jag är ute och rör på mig. Känner hur jag formligen dras till exklusiva och lite för dyra grejer, mest unika kläder...

  Fantastiska händer! Jag hade nog inte heller kunnat motstå.

  Nu har jag inte heller stått emot trycket inifrån, jag var bara tvungen att leka polis...

  SvaraRadera
 2. Med flit skrev jag namnet på journalisten... gissar att hon googlar på sitt namn ibland... först tänkte jag maila direkt, men hon har ju skrivit det här helt öppet för alla att läsa och kommentera.

  SvaraRadera
 3. På tal om händer. Kolla detta. Reklam kan vara rätt kul ibland:
  http://www.youtube.com/watch?v=IQDjynOzgCk

  SvaraRadera
 4. Anonym12:46 em

  Låter som en underbar helg. Hoppas ni drack annat än från brunn också :o)

  Händerna är bara så vackra. Vill ha - men får förmodligen inte. Om dom inte exporteras förstås. Eller härmas.

  Bästa Mors Dag hittills?

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 5. Klicka på länken i Jah Hollis kommentar, den är sevärd!!!
  Bloggblad, jag fastnar ofta för så STORA prylar, det är rätt opraktiskt!
  Hannele, visst har jag det!
  Kulsprutan - det fanns bara ett ex och killen i affären var extrajobbare och kunde inte ge mig nån som helst upplysning om upphovsman etc.
  Bästa hittills? tja kanske - morsdagarna är ju vid det här laget så pass många att de glider ihop ...

  SvaraRadera
 6. Gunilla1:44 em

  Vilka vackra händer, fanns det flera?

  SvaraRadera
 7. nä det gjorde ju inte det - och inget om deras ursprung fick jag veta, killen som jobbade i butiken var sommarextra och helt vilsen!
  men visst är dom jättefina?!

  SvaraRadera
 8. Anonym9:51 em

  Det vattnas i gommen. Vilken förrättsassiett.... och sen ljummen lax, med god sås, färskpotatis mm. Bilden förlänger sommarkänslan en stund till. Sinnena triggas... Tack! / H

  SvaraRadera