lördag, maj 29, 2010

Målat för mor

Mors Dag i morgon. Årets firande för min del får betraktas som avklarat - ja, det brukar faktiskt utebli helt, så på det viset har saker och ting avancerat.
I år fick jag nämligen en röd nejlika. Den delades ut av hotellpersonalen i Turkiet, för där hade man Mors Dag just den veckan vi var där.

Den rosa papperskorgen är inte nymålad, det ser ni om inte annat på gräsets färg, men den känns lite som en blinkning till lilla mamma ändå, bara för förbipasserande att ta åt sig. Och en vänlig hälsning piggar ju alltid upp, eller hur?
Precis som en liten blomma.

Hur skulle våra turkiska värdar veta att just nejlikor aldrig gör mig särskilt glad?

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. P.S.
  nejlikor är klart underskattade

  SvaraRadera
 2. Verkligen underbart. Fler papperskorgar borde vara så där snygga.

  SvaraRadera
 3. Anonym12:05 em

  Vi har också Mors dag på ett annat datum här där jag bor, men när det gäller nejlikor håller jag med dig 100% - om jag får några ställer jag dom i en vas utan vatten och kollar vilken överlevningsförmåga dom har. Grymt, eller?
  Fast å andra sidan uppskattar man väl gesten när man får en blomma - om den inte är given för att avsiktligt retas förstås. Och det tror jag inte hotellpersonalen menade. Du fick ju dunderfin vit ros + red rosepetals på sängen när ni anlände, så det kanske jämnar ut sig ;o)

  Mysig papperskorg!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Vad ÄR det egentligen med nejlikor som framkallar detta? Jag har heller aldrig tyckt om dem men vet faktiskt inte varför.
  Kan det vara att de var vanliga som begravningsblommor förr? Eller har de bara något vulgärt över sig?

  ....kanske borde de få en chans igen vem vet det kanske blir mode med nejlikor igen?
  För det går ju faktiskt mode i blommor också.

  SvaraRadera
 5. Om nejlikor: jag tror Londongirl är sanningen nära. För mej är det väldigt mkt begravning över dom. Och mitt hatobjekt tagetes (jag har bloggat om det och fått många reax) liknar ju faktiskt nejlikor, lite.
  Men Kulsprutan har rätt: man ska uppskatta de fådda blommor som kommer i ens väg. Och gärna ge dem lite vatten ...

  SvaraRadera
 6. Anonym12:12 em

  Vattnar man sina tagetes luktar dom mindre av kattpiss! Men inte så mycket mindre att jag någonsin skulle ha dom på balkongen eller i närmaste närheten. Dom tillhör absolut nejlikegruppen vad populäritetsnivån beträffar Och om nejlikor tycker vi ju inte som sagt, du + jag + L-girl.

  Kulsprutan

  SvaraRadera