tisdag, oktober 26, 2010

Tisdagstema SMYCKEN

Jag har förvisso en hel del fina Smycken. Presenter till exempel från studentexamen, morgongåva från bröllopet, arvegods.
Och så har jag en drös med andra smycken, av bijouterityp. Billiga blickfångare som är kul men som också faller i glömska, blir omoderna eller bara råkar bli liggande.

Men allt som glimmar är ju inte guld, precis. På en krok som hålls upp av en kerub i italiensk keramik hamnar en del av de där halsbanden som man kan matcha olika kläder med.

Och i en låda ligger en massa annat, mest krafs, sådant det aldrig blir av att rensa i. En samling som var en guldgruva när ungarna skulle leka, men den tiden är ju förbi. Där ligger indianpärlorna på tråd från dagis, där ligger ett och annat rea- eller loppisfynd, saker som borde ordnas upp, tas om hand, skänkas vidare - eller få nytt liv.

Det blev helt enkelt två bilder på smycken, som är veckans tisdagstema.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. snygga bilder, nej allt är inte guld som glimmar, men det kan vara jäkligt snyggt ändå! :-D

  SvaraRadera
 2. Jag har också en massa smycken som borde ordnas upp.

  SvaraRadera
 3. Tror att många av oss har så´na där härvor med smycken i en låda.
  Jag känner igen mig... :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken härva! Kul bilder.

  SvaraRadera
 5. Ja ibland borde man städa omkring i smyckehärvor.
  Och naturligtvis är det en skatt för barnen.

  Bra till temat-smycken.

  Ha d gott.

  SvaraRadera
 6. Jag har en bekant i 08 som är jätteduktig på att göra smycken. Hon skulle gilla att få överblivna halsband tror jag.

  SvaraRadera
 7. Äkta eller okäkta spelar roll...bara de är vackra. Och när du tittar på dina smycken så har du säkert minnen förknippade till många av dem. Kan bli en berättelse i sig kanske..
  Bilden nr 2 var läcker!

  SvaraRadera
 8. Jag har som du en hel del i byrålåderna med smycken, både äkta och oäkta vara .. precis som du säger så har ungarna haft kul med alla de där pärlhalsbanden mm.. nu kommer en ny generation, så jag sparar mina..:) Foto2 är hur cool som helst:)

  SvaraRadera
 9. Om jag bara tog mig tid och sorterade upp det där krimskramset skulle jag antagligen upptäcka att en hel del fortfarande funkar ...

  SvaraRadera