söndag, oktober 24, 2010

En vin(n)are

Trogna besökare här på bloggen minns kanske min förtjusning från i somras, när jag sprungit på det vita boxvinet Vernissage. Vinet var absolut OK, men det var förstås förpackningen jag föll för: en handväska ...

Nu visar det sig att fler än jag anser att den där välfyllda väskan var en vinnare. Den har vunnit guld i världens största designtävling för förpackningar. Sofia Blomberg är kvinnan (ja, självklart en tjej!) som står bakom idén med "bag-in-bag".

"Mest nyskapande"
- "Most innovative" - tyckte juryn redan i september i en annan tävling, Carton Awards. Och nu alltså en guldmedalj i Pentawards.
Dock finns inte Vernissage på alla Systembolag, har jag märkt. Men är man tillräckligt sugen på en handväska får man besvära sig med att leta ...

Copyright Klimakteriehäxan

Vernissage, som är franskt och gjort på två druvsorter (Chardonnay och Viognier), har artikelnummer 2251 och kostar 199 kr. Tre liter i förpackningen.

4 kommentarer:

 1. En riktig kul grej.
  Är det ett rött vin ?
  Själv dricker jag inte längre, men att ge bort som present, så är det ju en toppen idé, med den här.

  Tänkte med en gång när jag såg den, va´, har Du inte heller skrivit något på bra länge.
  Såg sedan att det var ett nytt inlägg.
  Det kan väl inte vara anstötligt om en som inte dricker ger bort det i present till en syster t.ex.För hennes mellanson ska ha vernissage i November, Karl Brännström (Kluddkalle)och jag är inbjuden till det.
  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Vitt, glömde skriva det. Men har petat in det nu!

  SvaraRadera
 3. Anonym3:00 fm

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Anonym2:42 em

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera