måndag, maj 16, 2011

Fixeringsbild i rosa

Ja titta noga! Vad är det du ser på bilden?
Är det kanske ett konstverk, en installation? Är det grovsopor på avvägar? Är det resterna av en havererad picknick?

Ja inte vet jag. Men jag vet alldeles säkert att du ser en stekpanna av tämligen vanlig typ. Det är bara det att den här är täckt med rosa färg.
Den rosa stekpannan står på en av de "betonghyllor" som sticker ut under gamla Årstabron, den som skapades efter antik modell av Cyrillus Johansson och är en del av Södermalms specifika charm och stadsbild.

Faktum är att det sedan några dagar står ett knallrosa vardagsföremål på var och en av de där utskjutande bitarna som finns på tre av pelarnas sidor: en petmojtelefon, ett par barnkängor, en transistorradio, en blomkruka, en spargris, till exempel. Och visst ser det rätt kul ut, mot allt det trist gråa?!

Kanske är det konst. Kanske hade det något med karnevalen att göra. Kanske är det bara någon som rensat lite i skåpen och till råga på allt hittade en burk med rosa färg.
Men man måste ju inte alltid ha svar på alla frågor, eller hur?

UPPDATERING: det har börjat glesna på hyllorna (detta skrivet lördag fm 21/5). Åtminstone fem av de rosa prylarna har försvunnit. Men svaret på vem och varför, det har åtminstone inte jag fått!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Underbart!!!! Betongrosa vardag, allt vad man behöver.. :)

  SvaraRadera
 2. Kul när någon får det vardagliga att bli lätt absurt. Det väcker som sagt frågor.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt! Inspirerande! Sånt vill jag ha i min trädgård. Jag har faktiskt sprejat en skrotfågel illskär och ställt den på en hög stubbe, men ett betongblock med nåt snajdigt på skulle ju bli världens bästa ursäkt för att inte repa kärs. Hurra!

  SvaraRadera
 4. Kan rapportera att prylarna fortfarande står kvar, nu måste de ha funnits där i en vecka åtminstone! Och de är inte fastsatta på något sätt.

  SvaraRadera
 5. du skulle se mitt kök
  (hittade rosa äggklocka på Irland :)

  SvaraRadera
 6. Gillar sånt där, överraskningskonst att bli glad och förundrad över :-)

  SvaraRadera
 7. Anonym8:45 fm

  Det är jag som ställt dit grejerna. Anledningen till glesning är att folkbåde tagit med sig saker och förstört dom. Kanske dyker det upp nya snart....

  SvaraRadera