söndag, maj 15, 2011

Sommarmode med magi i

Sommarklänning.
Smaka på ordet! Laddat med positiva känslor! Visst är det glatt, härligt varmt, lite blommigt i kombination med bara ben och ett par sandaler som mest består av några snören? Äntligen är det dags! Det är nästan magiskt!

Modepressen förkunnar att det blir en klänningssommar i år. Det blir det faktiskt varje år, det behöver man inte vara trendguru för att veta. Precis lika lite nytt som att djurmönstrat blir supertrendigt till hösten – till varje höst, alltså.
Men vad gör det. För i det där begreppet "sommarklänning" ligger så mycket, både minnen och förväntningar. Skolavslutning, examensyra, bröllopsfest, midsommardans. Grillat och picknick och cykeltur till badviken. Semesterströvtåg i gassig storstad, kaffestund i syrenbersån.

Alltså är det extra lätt så här års att haka av en liten klänning från butikens galge och låta plagget följa med hem, med alla de där positiva känslorna i samma plastpåse.
Fast när jag kommer hem med mitt nyförvärv inser jag, att förra årets sommarfynd ju redan hänger där, knappt använd, tillsammans med några tidigare årgångar som också varit i sparsamt bruk.

För hur mycket klänningssommar det ändå blir, hur lockande de nya kollektionerna än ter sig, hur bra extrapriser vi än erbjuds – så går vi ju ändå mest omkring i byxor, låt vara att de framåt juni har aningen kortare ben.
Men i ordet ”sommarbyxor” finns absolut ingen magi.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Du har så rätt... i sommarklänning finns magi. Inte i sommarbyxor.

  SvaraRadera
 2. Klänning är väldigt romantiskt men byxor utan tvekan mer praktiskt. Och vi är väl rätt tråkigt praktiska vi tanter eller hur?

  SvaraRadera
 3. Anonym2:00 em

  Capri-byxor låter somrigt.

  Kulsprutan :o)

  SvaraRadera
 4. Ja du har så rätt i att det är skillnad på magi i de där orden. :-)

  Jag hör nog till undantagen som älskar klänningar året om.
  En skön klänning i fint ylletyg med heltäckande varma strumpor och vinterstövlar till det är inte alls dumt. Men inte vet jag om det är så mycket magi i det förstås. Inte som i sommarklänning....där infinner sig magin direkt.

  SvaraRadera