lördag, maj 21, 2011

Litterärt i Veckans fönster

Skyltfönster har sin absoluta charm, håll med om det! Ett föremål fångar ens blick och intresse, kanske för att det är ett svar på en hett närd önskan eller kanske för att det bara får en att häpna med sin skönhet, tecken på uppfinninfsrikedom eller annat som lockar.

Själv har jag en gruvlig tendens att fastna framför bokhandelsfönster, oavsett öppettiderna. Men den här gången var det inte några vanliga böcker som fick mig att tvärstanna och plocka fram kameran, dessutom. Bokhyllan är broderad i petit point på en kudde, placerad i vad jag väljer att kalla en äkta läsfåtölj. Skyltfönstret visar upp ett väldigt varierat sortiment: glas, porslin, textilier, möbler, prydnadsföremål, konst.

Men det var alltså böckerna som fångade mig. Den originella kudden skulle inte vara särskilt svår att göra en egen variant av, för den som i likhet med mig fortfarande tycker att broderi är en hedervärd sysselsättning - om än inte uppskattad efter förtjänst ...

Klicka upp bilden nedan i större format får du mönsterhjälp!

Så broderade bokryggar i ett skyltfönster i Boston fick bli mitt bidrag när fotokedjan Veckans fönster har LITTERÄRT som tema. Kolla fler illustrationer av begreppet här!

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk fin kudde! Helt klart litterär!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar kudde med alla dessa bokryggar! Riktigt litterär! Passar ju perfekt till en skön läsfåtölj!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig miljö de har skapat i fönstret! Jag gillar både stolen och kudden - vilket arbete som ligger bakom!

  SvaraRadera
 4. Där fastnar jag alltid! Bäst att hålla hårt i plånboken ifall det skulle vara öppet. =)

  SvaraRadera
 5. Tjusigt hantverk. En perfekt gåva till en bokälskare.

  SvaraRadera
 6. Annorlunda motiv på kudden, men perfekt till veckans tema. Kanske inte så svårt att brodera en sån kudde för den som är bra på broderi, men hur skulle man kunna bestämma sig för vilka böcker som skulle få vara med på den hedersplatsen? :-)

  SvaraRadera
 7. Hmm, böcker blir ju alltid hårda paket har jag lärt mig. Men här blir det alltså tvärtom. Ska inte längre tro på vad man sa till mig som barn. :)

  SvaraRadera
 8. Houpss...jag älskar att brodera och hantverka (kolla min hantverksblogg)...så jag gillar din bild skarpt! Men jag tror inte att jag broderar böcker på en kudde på detta sätt...blir nog en annan variant då.Ska tänka på saken..

  Läckert är ditt bildval!
  Ha fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
 9. Den kudden skulle vara en utmärkt present till min sambo. Hon läser mycket, formligen slukar böcker (jag är i jämförelse bara en amatör).
  Klurig tolkning du visar upp som jag gillar mycket.
  Trist att kudden befinner sig så långt borta som i Boston. ;-)
  Man får väl skapa en liknande själv.

  SvaraRadera
 10. Heksann7:23 fm

  Det var en väldigt litterär kudde. Kanske tänkt att ha i bokhyllan? Det fanns ju fuskböcker på den tiden det var modernt med mycket böcker. Vilken fin bild!

  SvaraRadera
 11. Så roligt att så många delar min förtjusning över den där kudden! Måste bekänna att jag gick in och frågade om priset, minns inte vad den kostade, bara att det var alldeles för mycket pengar ... och så tänkte jag väl att jag kan göra min egen. Vilket jag säkerligen aldrig kommer att göra. Men ni andra med flitiga händer kanske?

  SvaraRadera
 12. Men vilken underbar kudde och tolkning!!

  SvaraRadera