torsdag, september 12, 2013

CITAT: Stress i stället för fest

"Det fanns en tid när man bestämde att ses, och så gjorde man det. Så funkar det inte längre. Nu ska det prellas och höras och sista sekunden-messas till förbannelse. Kalla mig Ove, 59 år, men vissa saker var faktiskt bättre förr. Den gamla mobillösa tiden var så fin, för då fanns det festdisciplin.
Minns ni? Någon sade ”alla som vill öla ses på onsdag klockan 19.00 på Glada Gåsen”. Det kunde vara en vecka i förväg, det kunde vara två, men funkade finfint. /.../ Men i takt med att vi fått fler och fler verktyg att vela med (mejl, mobil, Facebookmess, vanliga sms) blir varje försök till träff så tröttsam att man till slut inte orkar ses. /.../
Mobilen är mumma för alla velpellar, kontaktknarkare och folk med social ambivalens – ocharmiga typer som vill hålla allting öppet ifall det dyker upp något roligare. /.../ Så om du inte har en riktigt bra anledning: Håll det inte öppet. Håll dig undan."

-Åsa Erlandson skriver krönika i Aftonbladet (med referens till succéboken "En man som heter Ove") om nya stressmoment i vardagen, orsakade av allas vår aktivitet på sociala medier och i den kära mobilen, den som till och med gått under smeknamnet ”nallen”.

3 kommentarer:

 1. Anonym1:15 em

  Håller med både Ove och Åsa. Och dej - om ni tre nu tycker likadant. Det framgår inte helt klart.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Jag tycker nog att Åsa E har en poäng. Svårt att inte irritera sig på mobilberoende människor som oavsett omgivning knappar på den, hela tiden.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker nog att Åsa E har en poäng. Svårt att inte irritera sig på mobilberoende människor som oavsett omgivning knappar på den, hela tiden.

  SvaraRadera