söndag, september 29, 2013

Skyltsöndag utan nödhjälp

Den som i likhet med mig tillbringat några dygn på Bok & Bibliotek i Göteborg har också stått i kö. Folkmassan som sakta rör sig i gångarna mellan förlag och andra försäljare ser faktiskt ut som en enda lång kö, även om den grenar ut sig i hela mässans rutmönster.

Har man så, mot alla goda intentioner, plockat ihop en pockethög som måste betalas väntar självklart en annan kö, precis som när det är dags för en fika eller en matbit. Bara att rätta in sig i raden och hoppas att det går att hitta en ledig fläck att luta rumpan mot när man äntligen passerat kassaapparaten.

Längst ner på bokmässan finns så den port genom vilken man hittar en tillfällig bankomat inrymd i en robust bil. Kön är, ja ni har kanske rentav redan gissat det?, den är oftast gigantisk. Raden av människor i kön bredvid är också lång. Där står de som inte behöver kontanter, men är i annan akut nöd. Där står nämligen en rad bajamajor.

Att då mötas av skylten TRASIG på samtliga dörrar är ... ja vad kan man säga? Ingen nödhjälp finns att tillgå. Roligt är det inte! Fast kanske lite roligt ändå, i alla fall om man firar Skyltsöndag med Pumita. 

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Anonym1:25 em

  Ojdå - vi är inte på humör i den situationen kanske.

  Böcker : JA. Köer : NEJ.
  Roligt var det att slippa vara med :)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Det verkar råda lite gammal öststatskänsla över själva arrangemanget. Beträffande Veckans fönster: Bortglömt så är ju din lösning den bästa av alla. Att glömma bort det helt och hållet. :-)

  SvaraRadera
 3. Det är lite märkligt att livets väsentliheter så ofta nonchaleras... sånt där ska bara funka. Punkt. Köande får man räkna med i såna här sammanhang, tyvärr. Hoppas att det var kul på mässan iö.

  SvaraRadera
 4. Så du var där i år också. Jag stannade hemma, men skulle gärna köat framför bokstånden och bläddrat i böcker och njutit. Fast nej, de där trasiga toaletterna hade jag inte velat se. Kan inte ha varit kul att gå där alldeles nödig.

  SvaraRadera
 5. Fungerande toaletter är viktigt för damer i min ålder. Därför undviker jag sorgfälligt alla evenemang där jag inte kan vara säker på att sådana finns tillgängliga...
  Ingrid

  SvaraRadera
 6. själv klarar jag mej ganska bra med min dra-maten

  SvaraRadera
 7. Inget ont som inte har något gott med sig heter det ju :-)

  SvaraRadera
 8. Har de stängt inomhustoaletterna? Finns det inga buskar i en närbelägen park?

  SvaraRadera
 9. bosse 3111:14 fm

  Detta är inte bra Mässan. Här har du stretat med en massa intervjuer, och sedan blir det tji pee. Skicka gärna din bild till Svenska Mässan, och låt dom skämmas.

  SvaraRadera