lördag, mars 29, 2014

Favorit framför kameran

Det passerar ganska mycket gäster genom tv-huset en vanlig dag: politiker, artister, företagsledare, idrottsprofiler, proffstyckare, experter i olika nischer. Och så kallat ”vanligt folk” – läs ”publik” eller ”besökare”.
Man skulle kunna tro att sådana vitt skilda människokategorier inte har särskilt mycket gemensamt. Det stämmer säkert i många fall. Men en gemensam nämnare har de, oavsett specialitet och ärende.

Alla blir de gruvligt förtjusta när de får syn på Bolibompa-draken. Fram kommer kamerorna: detta möte måste förevigas! Folk skyller på barn och barnbarn, men att döma av förtjusningen är detta att man sprungit på Draken en höjdare för alla generationer tv-tittare. Folk poserar, tar ”selfies” om inga hjälpande händer finns i närheten, klappar den gula magen, stryker försiktigt över den gröna ryggen.

I olika sammanhang brukar det hävdas att storleken är utan betydelse, men Bolimbopa-drakens dragningskraft utanför rutan står definitivt i proportion till figurens höjd över marken! Imponerande dessutom att drakens charm hållit i sig ända sedan 1987 när den först dök upp i barnprogrammen.

Det finns drakar i leksakshandeln att köpa. Men alla är de minikopior av originalet, vars storlek är imponerande, tro inget annat. För att ni ska få de rätta proportionerna på denna tv-idol står en cigarrettask vid drakens fötter på bilden.
Fast nej, barnens älskling har inte börjat röka, dra inga sådana förhastade slutsatser!

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar: