tisdag, april 01, 2014

April april!

Dumstrutarnas dag är nästan till ända, för denna gång.
Och mig veterligen har jag inte gått på ett endaste litet lurendrejeri. Fast det är klart, har jag det så vet jag alldeles uppenbart inte om det. Detta alltså om man inte räknar med det alldeles äkta aprilvädret som bestod av sol, regn, snö och blåst  allt inom loppet av en halvtimme. Framför allt den där snön får en att känna sig lurad, jättelurad!

Det var på något konstigt sätt roligare att luras förr. Snäll-lura barnen till exempel.
Minns hur Maken upplyste våra ungar om att kungen väntades komma förbi våra fönster. Båda väntade. Och väntade. Men ingen kung kom. Barn kan bli arga på sådant, men den gången gick det bra.
"Rea på Systembolaget" har fungerat på rader av orter, påhittat säkerhetsbältestvång för cyklister var innovativt.

Den mesta klassikern av dem alla blir aldrig bortglömd: det gällde tricket att med en nylonstrumpa förvandla den svartvita tv:n till en med färgbild. Jag klippte prompt sönder en av mammas strumpor, hon hann inte hejda mig, och i efterhand har jag faktiskt undrat om inte bara jag som var barn gick på den grejen utan om också mina föräldrar gjorde det.

Egentligen är den största faran med första april att man inte alls minns dagens datum och därför kanske inte ifrågasätter informationer som på ett eller annat sätt kommer i ens väg. Liksom att det finns andra dagar på året, med helt annat datum, som presenterar upplysningar som verkar så världsfrånvända att man bara väntar på ropet "April april din dumma sill, jag kan lura dej vart jag vill!".
Och så råkar det vara rena rama sanningen ...

Copyright Klimakteriehäxan

PS Nu visar det sig att just denna tisdag blev det problem med TISDAGSTEMAT som jag och många andra bloggare brukar ägna oss åt. Och temaordet, när det nu äntligen publicerats, råkar vara SKÄMT. Kan kanske bli något för i morgon trots att det då hunnit bli onsdag.

6 kommentarer:

 1. bästa idag var Svenska akademin som ska flytta till Göteborg!

  Och att maken och jag har firat vår 32:a förlovningsdag :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det har varit ett antal roliga aprilskämt idag, som man kunnat läsa om på Facebook. Både kyrkor och polismyndigheter har haft flera roliga aprilskämt. Men det jag tyckte var roligast var en av SL:s busschaufförer som fick alla sina passagerare att sitta på vänstra sidan av bussen med motiveringen om att bromsskivorna var slitna så de måste tynga ner bussen på den sidan.....:-)

  SvaraRadera
 3. Jag har bara stuffat runt hemma och gjort mängder av nyttiga saker, så jag har inte träffat någon att bli lurad av. Men oj, vad jag har skrattat på facebook, och jag tror att kyrkan har varit mest aktiv, kanske för att jag har så många kyrkliga vänner runt om i landet som har delat med sig av sina olika församlingars skämt.

  Det enda jag blir upprörd över att det finns tråkmånsar som kommenterar med "Usch, vilket dåligt skämt. DÅLIGT!!!" och liknande när jag skrattar och bara ser skön komik. Tur att jag inte känner några så tråkiga människor.

  SvaraRadera
 4. Ja visst var första april roligare förr, särskilt när jag var barn ;) Pappa var så bra på att luras med små vardagliga skämt till frukosten då jag knappt hunnit vakna och alltid blev lurad.

  SvaraRadera
 5. Håller med om att det varit många roliga skämt på facebook, annars ganska lugnt på skämtfronten. Barnen älskade att lura oss när de var små och ibland fick man låtsas att man gick på det så de inte blev ledsna. Men det där med nylonstrumporna, det gick nog hela svenska folket på :)

  SvaraRadera
 6. Anonym1:42 em

  Jag var överlycklig när förstasidan på de lokala tidningarna för c:a 20 år sedan - basunerade ut att Mallorca skulle få en inomhus skidstation (inte en omöjlighet i o f s). DÅ skulle jag bo på Paradiset, ansåg jag - i 17 timmar ungefär......:(

  Fast våra "aprilskämt" sker 28/12 och kallas INOCENTADAS. Spansk kutym.

  Kulsprutan

  SvaraRadera