lördag, april 12, 2014

Soligt!

Har just varit en sväng till Kreta. Eller om det var Mallorca? Florida? Teneriffa?
Allt som behövdes var att blunda och drömma sig bort från min plats inne i vrån, där jag solade ikapp med min nyss avklädda balkongros. Spanade ivrigt efter livstecken från mina penséfrön, men kammade noll.

Det där med solandet, det upphör aldrig att förbrylla. Nu i veckan kom ännu en undersökning och den visar, att kvinnor som solat lever längre än de som stannat i skuggan. Samtidigt gäller den gamla rekommendationen att undvika att bränna sig (förstås). Läkaren som förklarade de senaste rönen tycker att vi ska dricka kaffet efter lunchen utomhus, underförstått på ett soligt ställe. Vilket skulle vara bästa möjliga start på årets jakt på snygg sommarfärg.

Kaffe dricker man gärna under bar himmel, inte sant – men för den händelse inte solen tänker fortsätta lysa efter lunch tror jag att jag stannar en stund till på balkongen. Och kanske tjänar in ett levnadsår eller två.

Det kommer nya blad på balkongrosen!
Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Runt hela vårt hus är det alltid blåsigt på våren, inga vinklar klarar sig undan, så jag dricker kaffet inne så här års.

  Men - jag solar ju per automatik när jag är ute och går, halva vägen är mot söder, så en halvtimme om dagen blir det - fast förstås är ju inte alla dagar soliga.

  SvaraRadera
 2. Nä Bloggblad - alla dagar är verkligen inte det!

  SvaraRadera
 3. jo, dottern har fått mig att äta D-vitamin

  SvaraRadera
 4. jo, dottern har fått mig att äta D-vitamin

  SvaraRadera
 5. Så trevligt. Visst kan man resa i tanken eller minnet! En metod som jag använder mig av ibland, gärna sittande i en skön sol som värmer.
  Jag har alltid känt mig lite extra välmående av solljuset, så jag tror på dess positiva effekter, i de där typiska svenska "lagom doser".
  Vet inte varför undersökningen bara handlade om kvinnor, för jag känner mig inte speciellt ensam, även män kan sitta och sola en stund.
  Ta kaffekoppen efter lunch med ut och kanske passa på att röka när man är där ute, något jag praktiserat i många år. Numera utan nikotinet. ;-)

  SvaraRadera