torsdag, april 17, 2014

Påskblommor

Påsk i Stockholm?
Grattis, du har tajmat in årets körsbärskalas perfekt! För nu är de japanska träden i Kungsträdgården i full blom, en sann njutning för ögat  om än ganska kortvarig, tyvärr.

Folk samlas under det rosa blomstertaket, det har blivit en tradition. Fast i trädens hemland Japan är traditionen ännu starkare. Tänka sig att man där löpande rapporterar i nyhetsprogrammen om var körsbärsblommorna slagit ut, i stad efter stad!

Men det finns en annan blomsteroas i huvudstaden som är som finast just nu, och det är Floras kulle i hörnet av Karlavägen och Sturegatan, alltså i översta delen av Humlegården. Tyvärr gör min bild inte rättvisa åt härligheten, och i konkurrens med körsbärsträden kan det verka blekt. Fast ändå: den där kullen har blommat väldigt många år innan man planterade körsbär i Kungsan, så jag säger bara: respekt! Och ta gärna en sväng förbi, en matta av scilla och vårlök väntar!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Härligt Ungefär som på Hisingen...
  Eller vid Järntorget i Göteborg.

  SvaraRadera
 2. Anonym11:12 fm

  Ljuvliga bilder från en oslagbart vacker huvudstad. Som det ju bara finns en av i varje land......och vilken en vi har i Sverige!

  Kulsprutan

  SvaraRadera