måndag, november 10, 2014

Citat om "Dela lika": Charmig, varm och humoristisk!

I dag har jag fått en present, en som gör mig jätteglad. På bloggen Barnboksprat recenseras nämligen Dela lika - i mycket positiva ordalag!

”Boken berör ett angeläget ämne, skilsmässor, men separationen utgör snarare en inramning av Cillas vardag än att den innehar huvudrollen i handlingen och detta tror jag är nyckeln till bokens stora charm. Författaren lägger mycket fokus på Cillas relationer till de andra karaktärerna i berättelsen och stannar i nuet i stället för att dyka in i det förgångna. /.../ 
Berättelsen är en varm och humoristisk skildring av en flicka i tonåren som inget annat hellre vill än att mamma och pappa ska leva tillsammans, att pappa ska göra sina mästerliga pannkakor och mamma sina goda våfflor och när de inte kan enas så gör de alla tre en ugnspannkaka. Matlagningsvinkeln är ett fint sätt av författaren att väva in Cillas önskemål om en helhet och lämnar inte läsaren oberörd. Recepten i slutet av boken är ett roligt inslag och får läsaren att lära känna Cilla ännu mer. Jag undrar hur Cilla har det nu?”
Läs hela recensionen, skriven av Anna Bouka, här.   

Tänk att få svara på hennes sista fråga ... skriva en fortsättning ... flera barn/unga som läst har faktiskt undrat samma sak! Om jag vill? Absolut! Har en massa idéer om vad som ska hända!

Vill du veta mer om Cilla är det bara att klicka på bokomslaget här i vänsterspalten så kommer du till Dela lika-bloggen!

Copyright Klimakteriehäxan 
(och Anna Bouka)

4 kommentarer:

 1. Anonym4:32 em

  Grattis, det var väl ljuvlig läsning för en författare!!!!

  SvaraRadera
 2. Du fattar att jag blev GLAD!

  SvaraRadera
 3. Anonym3:11 em

  Måste kännas SÅÅÅ positivt att läsa för författarinnan!
  Grattis!

  Kulsprutan

  SvaraRadera