fredag, december 19, 2014

Drömskt i Veckans fönster

Det är reprisvarning på min bild, jag vet. Samma barn plåtade jag flera gånger, men det kan inte hjälpas: här kommer hon igen, tjejen med de blonda flätorna och längtan i blick, om än på ett nytt foto.

För nu är det bara dagar kvar tills tomtenissarnas jobbarfinal för året är här. Vad har dom med sig? Vad finns under granen? Vad stod på önskelistan  och vad går i uppfyllelse? Drömmarna inför jul kan vara många och behöver förstås långt ifrån alltid handla om presenter. Många ungar drömmer intensivt om en vit jul med snö och härliga utelekar, andra mindre lyckligt lottade drömmer om en vit jul av annat slag, en där ingen förälder petar i sig för mycket glögg och tappar kontrollen.

Men drömmarnas tid tar ju faktiskt inte slut bara för att julen är över. Nog drömmer vi lite till mans om det nya året, och det kan mycket väl vara drömmar som liknar dem vi hyste inför julen. Vad för 2015 med sig? Vad finns under ytan? Vad står på önskelistan  och vad går i uppfyllelse?

Inget är som bekant svårare att sia om än framtiden, så vi får vänta på svaren. Tills vidare kan vi klicka oss över till Susanne och se vad veckans fönsterfotografer hittat för motiv som illustrerar temat DRÖMSKT.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Åh, så mycket det finns att drömma om där!

  SvaraRadera
 2. Jo vintern tycks vara drömmarnas tid. Det är nog mörkret som får oss att längta...

  SvaraRadera
 3. Så många drömmar det finns i vid ett vackert julskyltat fönster! Där kan man stå länge och önska sig något fint!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Det är ju tur att en del av oss bloggläsare har lite av teflonminne ....
  Drömmarna om vad som kunde finnas i paketen har nog slocknat med årem för min del, nu är det mest glädjen över att ge som jag ser fram emot.

  Nu sjunger Tommy Körberg duett med Peter Jöback. Ljusen lyser, vinet är inte urdrucket och barnbarnet har meddelat att hennes solo på skolavslutningen i kyrkan gick perfekt. Mormor sitter vid "gammelmedia" och är nöjd. Sonen suckade lite över min granidé, annars är allt bra och då är jag glad.

  SvaraRadera
 5. Härligt som ung flicka att stå och drömma där i skyltfönstret. Först julen och sedan resten av livet står för dörren. God jul till dig!

  SvaraRadera
 6. En helt underbar bild med tänkvärda ord till. Bra jobbat . Jepp snart kommer 2015..så spännande.

  SvaraRadera
 7. En väl utspridd missuppfattning att julen bara är EN dag, julen varken börjar eller slutar den 24:e december, det är ju minst en månads njutning... ♥

  P.S.
  även riktiga tidningar återanvänder bilder

  SvaraRadera
 8. Hon längtar definitivt efter julen, flickan med flätorna. Det var allt ett tag sedan man hade en sådan längtan själv.

  SvaraRadera
 9. Så sant skrivet om alla dessa drömmar.
  Allt från det stora tlll det lilla.
  Slutar vi att drömma då är det slut med mänskligheten!
  Fin bild där till. God Jul och Gott Nytt År!

  SvaraRadera