tisdag, december 30, 2014

Tisdagstema FROST

Den var faktiskt riktigt välkommen, den där skvätten kyla som smög sig in över oss med start på julaftonskvällen. Världen blev frostnupen, det gråsvarta började gå över i vitt, och när solen sken blev det dubbelt ljusare.

Till och med sjön tog åt sig av temperaturfallet och en tunn isskorpa började breda ut sig över Årstavikens vatten. Änderna ruskade på sig lite extra, men simmade ändå vidare strax utanför den bräckliga iskanten.

Frost är inte ett långvarigt stadium på våra breddgrader numera, men det är i alla fall veckans tisdagstema  klicka här så ser du frost i fler stadier, förevigat av andra bloggfotografer!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Vackert med frost. :)

  SvaraRadera
 2. Fint med solen i vattnet;-)
  GOTT NYTT ÅR

  SvaraRadera
 3. Vackert! Man får ta vara på de få dagar det är frost och ge sig ut med kameran!

  SvaraRadera
 4. Det gällde att vara snabb med kameran innan vintern försvann igen. Idag har allt töat bort. Men vackert var det den korta stund frosten varade.

  SvaraRadera
 5. Vacker bild!
  Gott Nytt År önskar Ingrid

  SvaraRadera
 6. Så vackert med frost och is och vatten, en härlig kombination, om man inte är en simfågel förstås. Läste om svanar som satt fast i isen och fick räddas av brandkåren. Gott nytt år!

  SvaraRadera
 7. Vackert! Så skönt med lite vitt och att det blir ljusare ute. Nu ska det ju bli milt igen...
  Festligt med scotern som kom med notan :)
  Och vilka fina burkar du har och vilken bra idé att ställa dem under granen!
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 8. (minns en isig vinter på havet för ett par vintrar sedan... skulle bara kissa på en liten ö, och isen runt om hade börjat tina... inte lätt att hoppa därifrån :)

  SvaraRadera