tisdag, december 23, 2014

Tisdagstema KLAPP

Nu måste de slås in och bli klappar, de där presenterna som vi jagat i desperation eller kanske inhandlat i god och planerad ordning. Men bara ibland bjuder butiken på den prick över i:et som ett vackert papper och konstrikt knutna snören utgör. En utmaning för varje människa med dragning åt designer-hållet ... och ett eländigt tvång för de mindre inspirerade ...

Det är dan före dopparedan, solen skiner på den gröna julen och skinkan väntar på att bli griljerad. Julens bästa sallad är klar. Kanske blir det lite müsligodis också, med risk för att jag äter upp det mesta själv ...

Nu var det det där med paketen. Just KLAPP är veckans tisdagstema och visst tänker man direkt på det som ska läggas under granen, även om den taktila man får, exempelvis på kinden, kan vara mycket mer värd. Fast på besök i Oslo nyligen såg jag en annan sorts klapp/paket, ett som funkade som ytterkruka till den säsongsnödvändiga julstjärnan (poinsettian).

I baren högst upp i Grand Hotel vid paradgatan Karl Johan fanns sådana paket på varje bord. Genom fönstret påminde Freias stora neonskylt om att choklad passar bra som klapp och tittade man ner mot torget framför folketinget stod granarna glittrande och klara.
Och en blomma, av valfri sort, är som bekant aldrig fel som klapp.
Klappat och klart, måhända!


Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Klart för jul då! Ha en fin sådan!

  SvaraRadera
 2. Så bra att allt är klart! :) Fin klapp i toppen! Jag ser det som en klapp som är extra fint inslagen med en blomma på toppen, vet inte om jag har rätt men det är det jag ser och den är jättefin! :)

  God Jul!

  SvaraRadera
 3. Här är det bara några få klappar till barnen, både små och stora sådana, men vi ska köra tärningsleken med lite smågrejer som jag har slagit in idag. Inga välansade paket... Om jag ska på kalas och ha med present, då tycker jag att det är kul med vackert inslaget och lite extra möda, men i en stor hög på golvet... Näe.

  Nu känner jag mig redan redo för julen. Kan det vara sant? Har jag inte glömt nåt? Jo, knäck och sånt förstås, men det är med flit. Här ska inte gås upp några kilon på onyttigheter!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin blomklapp eller heter det kanske klappblomma. ;) Vacker var den i alla fall. :)

  God Jul!

  SvaraRadera
 5. Vet du, kommer att tänka på mitt första jobb, under jullovet på Ica. Jag var väl en fjortis kan jag tro, och skulle stå på lagret och slå in konfektaskar i julpapper. Som bord använde jag charkbordet där styckaren höll på och skar kött....
  God Jul

  SvaraRadera
 6. Superfina ytterkrukor! Min klapp ligger inte precis kvar under granen, men den är otroligt fin ändå tycker jag!

  SvaraRadera
 7. Kul "kruka", önskar dej en fin helg!

  SvaraRadera