söndag, december 14, 2014

Skyltsöndag med ett glädjebudskap!

Det har varit ett av Stockholms absolut härligaste offentliga konstverk sedan 2006, den 510 kvadratmeter stora mosaikväggen av över 50 000 bitar vid Hornstulls strand. Ett utflyktsmål värt att ta långväga gäster till, en häftig nyskapande utsmyckning som döptes till Miraculum. Faktiskt ett av Sveriges allra största konstverk åtminstone om man ser till storleken. Fast vem kan INTE gilla detta?

Men tyvärr hände det saker med den där väggen. Dels hade spegelmosaiken svårt att stå emot vädrets makter, dels var klåfingriga människor framme och förstörde. Här klottrades det hejdlöst, här klistrades affischer upp utan minsta tanke på att en sorts utövande konstnärer (mest musiker) gjorde respektlösa övergrepp på en annan konstart.

Så i dag, på en kylslagen men ändå skön söndagspromenad, ser jag skylten och får den glada överraskningen: Miraculum restaureras! För att stå klart igen i sommar! Det kallar jag ett sant glädjebudskap värdigt den tredje söndagen i advent, en i raden av skyltsöndagarna.

Om du klickar på den här länken får du se hur det har sett ut och dessutom veta mycket mer om verkets historia  och förfall. Som nu snart är ett trist minne bara. Underbart!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Anonym10:43 em

  Trevligt med trevliga nyheter.

  SvaraRadera
 2. Kul att du också fortsätter skylta!
  Å den väggen har jag fotat många gånger. Älskar den - gillar pubarna/restaurangerna där också om jag tänker efter;-)
  TOPPEN att den renoveras - YES!

  SvaraRadera