onsdag, juli 01, 2015

Första juli – första sommardagen

Glömde Greklandskrisen. Struntade i Almedalen. Förträngde eländet i Syrien, de sorgliga tiggarna i varje gathörn och flyktingbåtarna på Medelhavet, försökte låta bli att tänka på alla dem som har det jobbigt av olika anledningar just nu.

För i dag kom sommaren med starten på juli månad. Sol, värme, en bra bok. Och jag har äntligen tagit mig i sjön, ett ruggigt sent premiärdopp om ni frågar mig (det var faktiskt inte kallt!). Det gäller att passa på att njuta! För vem vet, detta var kanske inte bara den första sommardagen för året utan också den sista? Äsch, inte var det väl det! Förlåt!

Snart får man ägna sig åt och bekymra sig över världen igen. Fast Almedalen går bra att skippa  det är roligare att vara där än att följa det på distans, jag lovar. Även om ryktet om det ständigt serverade och gratis rosévinet är väldigt överdrivet, såvitt jag kunnat utröna när jag varit på plats.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Ja nog behöver man koppla bort eländet i världen ibland och bäst gör man det en sån här fin dag :) vi har också haft en fin dag även om den där riktiga sommarvärmen inte kommit!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt!
  Grattis till er dag! ♥

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att du gör rätt, pausen är viktig.
  Men fler sommardagar en denna kommer.
  Läst ikapp mig på några fler inlägg här hos dig, kul läsning.
  /Kiki

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Så skönt att bara glömma eländet för en stund! Sonen är på Almedalsveckan just nu, för första gången, ska bli spännande att höra hans berättelser.
  Riktigt läcker Pippi-design så jag förstår att du köpte lite :)
  Och lampan kan jag nog tycka gjort sitt, men som du skriver, smaken är ju delad :) Ha det skönt i värmen!
  Och varmt välkommen hit så får du dela mina smultron! Ska plocka nya ikväll :)

  SvaraRadera
 6. Jag skulle gärna ha lite svalare, 34 idag och nu 21.40 är det 27 ute och 28 inne! Mår inte bra av detta. Var är det svenska ord som är så bra; Lagom!

  Nyfiken på boken du läser, har läst en del av dessa författare, ser inte titeln på din bok?

  Hoppas att inte SMHI har rätt, ännu varmare/hetare i morgon!

  SvaraRadera
 7. Kiki - så roligt att höra! Kom igen!!!
  Mia - ack om jag räckte dina smultron!
  Lena - boken heter Björndansen och är den första Anders Roslund skrivit med en annan partner än Börge Hellström. Som han visst skriver tillsammans med nu igen.

  SvaraRadera